W. Defoe knyga išleista 1719 metais, tačiau autorius savo pavardės neišdavė. Skaitytojams istorija buvo pateikiama kaip neva paremta tikrai įsvykiais. Kiek vėliau skaitytojai išsiaiškino, jog istorija išgalvota, tačiau tai nesumenkino populiarumo. Paaiškėjo, jog Kruzas buvo vieno W. Defoe klasioko pavardė.

Nedaug kas žino, kad vėliau W. Defoe vėliau parašė dar du šios knygos tęsinius.

Per savo kaip rašytojo karjerą, W. Defoe yra pasirašęs 200 skirtingų pseudonimų.

Robinzono Kruzo istorija ne kartą buvo perkelta ne tik į kino teatrus, bet ir į teatro sceną bei televiziją.

Pasaulyje iš tikrųjų egzistuoja Robinzono Kruzo sala (ji yra netoli Trinidado). Bet joje niekuomet nebuvo filmuojama šio herojaus istorija.

Robinzonas Kruzas negyvenamoje saloje gyveno 28 metus, 2 mėnesius ir 19 dienų.

Naujoji, netrukus į kino teatrus atkeliausianti istorija apie Robinzoną Kruzą – “Robinzono Kruzo sala” pasakos nuotaikingus ne tik šio legendinio herojaus, bet ir papūgos, vardu Antradienis, nuotykius. Visi žmonių niekuomet savo saloje nematę gyvūnai laimingi, o štai Antradienis turi svajonę ištrūkti ir atrasti likusį pasaulį. Netrukus atsiranda šansas tai padaryti, mat saloje atsiranda žmogus. Jei jis sugebėjo atkakti čia, tuomet Antradienis taip pat gali iš čia pabėgti.

Puikiai žinoma Robinzono Kruzo istorija kiek kitaip – jau nuo vasario 12 dienos filme “Robinzono Kruzo sala”. Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)