Filmas „Žydra yra šilčiausia spalva“ (La Vie d'Adele, Chapitres 1 et 2) su tikroviškomis lesbiečių meilės akimirkomis, kurio premjera numatyta ketvirtadienį, kritikų yra vadinamas „pribloškiančiu“ filmu su „vaizdingiausiomis lesbiečių sekso scenomis mūsų atmenamais laikais“.

Tuo tarpu homoerotinę juostą „Nepažįstamasis prie ežero“ (Stranger at the Lake) jie vadina „pornografija“.

Ribas peržengiančių gėjų sekso scenų yra ir Steveno Soderbergho Liberace'o biografiniame filme „Už kandeliabrų“ (Behind the Candelabra), kuriame vaidina Michaelas Douglasas ir Mattas Damonas.

Šiame didesnės tolerancijos netradicinėms lytinėms orientacijoms amžiuje atsirandančios juostos atspindi filmų kūrėjų supratimą, jog žiūrovų nebegąsdina tos pačios lyties žmonių meilės istorijos, be to, gėjų santuokų legalizavimas yra svarstomas net politiniame lygmenyje.

Juosta „Žydra yra šilčiausia spalva“, kuri pasakoja paie prancūzės meilę paauglei mergaitei, yra vienas iš 20 konkursinės programos filmų, besivaržančių dėl pagrindinio festivalio prizo.

Tunisiečių kilmės prancūzų režisierius Abdellatifas Kechiche'as sako, kad savo filmu nenorėjo padaryti jokio konkretaus pareiškimo.

„Nenorėjau sukurti kovingo filmo, kuris turėtų žinutę kokia nors konkrečia tema, šiuo atveju – homoseksualumo. Bet, žinoma, jį galima taip interpretuoti. Man tai nerūpi“, – kalbėjo ketvirtadienį režisierius.

Visų pirma filmas pasakoja apie aistringą dviejų žmonių, nebūtinai dviejų moterų, ryšį, pridūrė jis.

Tai yra „paprasčiausia meilės istorija su visu jai būdingu grožiu. Joje yra daugiau jausmo, nei būtų buvę, jei pasakočiau poros istoriją“, – sakė režisierius. Jis paaiškino, kad intymiomis meilės scenomis tenorėjo parodyti „tai, kas jam atrodo gražu“.

„Tas scenas mes filmavome taip, lyg tai būtų paveikslai. Daug laiko skyrėme jų apšvietimui, kad jos tikrai būtų gražios“, pridūrė kūrėjas.

A.Kechiche'o filmas sulaukė audringos kritikų reakcijos.

Filmas tikrai „nustebins savo pribloškiančiomis nesuvaidinto moterų poravimosi scenomis“, rašo „Hollywood Reporter“, girdamas aktorių „nepaprastą vaidybą“ ir „jautrų“ režisieriaus darbą.

Pramogų pasaulio žurnalas „Variety“ rašo, kad tai yra „karštai intymi charakterių analizė, pasižyminti vaizdingiausiomis lesbiečių sekso scenomis mūsų atmenamais laikais“.

Aprašydamas „svilinančias“ sekso scenas žurnalo apžvalgininkas priduria, kad „žiūrovų kutenimas“ čia yra ne vietoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)