Pirmojo istorinio nuotykių filmo, statomo Lietuvoje po daugiau nei dviejų dešimtmečių pertraukos, kūrybinė grupė turėjo pademonstruoti pagrindiniam filmo herojui – legendiniam Tadui Blindai – būdingas savybes. Prireikė ryžto, geležinės ištvermės ir užsispyrimo, kad visi atlaikytų beveik penkias savaites per alinančius vasaros karščius trukusį filmavimo maratoną.

„Be didžiulio pasiaukojimo ir atsidavimo mums nebūtų pavykę – visus vienijo bendras tikslas. Mano, kaip režisieriaus, sąžinė po filmavimo yra rami. Dabar laukia montažo darbai“, – sakė filmo režisierius Donatas Ulvydas.

Filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ prodiuseris Žilvinas Naujokas džiaugėsi, kad tokios didžiulės apimties istorinė juosta buvo nufilmuota turint palyginti ribotą biudžetą. „Tikiu, kad žiūrovus filmas maloniai nustebins – jie išvys tikrai įdomią ir dinamišką istoriją, kurią nepaprastai natūraliai ir įtikinamai suvaidino talentingiausi skirtingų kartų aktoriai“, – sakė Ž. Naujokas.

Jis tvirtino, kad pirmajame savo kino filme vaidinęs atlikėjas Mantas Jankavičiaus, kūręs jaunojo Tado Blindos personažą, pranoko lūkesčius. Teigiamai aktoriaus darbą filmavimo aikštelėje įvertino ir garsiausi šalies aktoriai.

Filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ išskirtinis tuo, kad jame nusifilmavo daugiau nei 100 savanorių. Iš viso buvo nufilmuota daugiau nei 3000 dublių, operatoriai fiksavo vaizdinius ir iš paukščio skrydžio, ir po vandeniu – žiemą ir vasarą.

Juostoje žiūrovai išvys Nemenčinės pelkes, Aukštadvario, Lentvario ir Dubingių apylinkes, Rumšiškių etnografinį miestelį bei unikalų savo dvasią išlaikiusį Renavo dvarą (Mažeikių raj.). Aktoriai filmavimo aikštelėje vilkėjo apie penkis šimtus XIX a. kostiumų, kurie buvo specialiai atrinkti iš Lenkijos, Čekijos ir Lietuvos saugyklų.

Istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ pasakos apie legendinio svieto lygintojo Tado Blindos jaunystę ir įvykius, sukrėtusius Žemaitiją XIX a. Didžiojo lietuvių sukilimo išvakarėse.

Filme „Tadas Blinda. Pradžia“ pagrindinį vaidmenį atlieka M. Jankavičius, taip pat pirmą kartą kartu vaidina Tatjana Liutajeva ir jos dukra Agnė Ditkovskytė, garsūs aktoriai: Antanas Šurna, Dainius Kazlauskas, Donatas Banionis, Vidas Petkevičius, Mykolas Vildžiūnas, Jokūbas Bareikis, Andrius Kaniava ir kiti. Filmo režisierius – D. Ulvydas, vyr. operatorius – Ramūnas Greičius, scenarijaus autorius – Jonas Banys.

Planuojama, kad filmas didžiuosiuose ekranuose pasirodys 2011 metų pradžioje. Filmo biudžetas – daugiau nei 3 milijonai litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją