Naujosios Meksikos valstijos prisiekusiesiems prireikė kiek daugiau nei dviejų valandų, kad pripažintų Hannah Gutierrez kalta dėl Halynos Hutchins mirties 2021 metų spalį, filmuojant nedidelio biudžeto vesterną.

Per 10 dienų trukusį teismo procesą galiausiai paaiškėjo, kad H. Gutierrez atsakinga už kovinių šovinių naudojimą filmavimo aikštelėje – o tai yra nepriimtinas dalykas visoje kino pramonėje.

Teismas taip pat išgirdo, kad ji ne kartą nesilaikė pagrindinių saugumo taisyklių, palikdama ginklus be priežiūros ir leisdama aktoriams, įskaitant A. Baldwiną, jais švaistytis.

„Tai nėra atvejis, kai Hannah Gutierrez padarė vieną klaidą, ir ta klaida buvo atsitiktinai į ginklą įdėtas kovinis šovinys, – trečiadienį baigiamojoje kalboje prisiekusiesiems sakė prokurorė Kari Morrissey. – Ši byla yra apie nuolatinius, nesibaigiančius saugos trūkumus, dėl kurių žuvo žmogus ir vos nebuvo nužudytas kitas“.

H. Hutchins žuvo nuo kovinės kulkos, paleistos iš 45-ojo kalibro pistoleto „Colt“, kurį A. Baldvinas laikė scenai medinėje bažnyčioje Naujosios Meksikos filmavimo aikštelėje. Režisierius Joelis Souza buvo sužeistas ta pačia kulka.

A. Baldwinas ne kartą neigė savo atsakomybę, tvirtindamas, kad nespaudė gaiduko. Balistikos ekspertai atmetė šį teiginį, sakydami, kad ginklas negalėjo iššauti kaip nors kitaip.

Jo paties teismas dėl netyčinės žmogžudystės turėtų įvykti liepos mėnesį.

Ši tragedija sukėlė šoką Holivude ir paskatino raginimus visiškai uždrausti ginklų naudojimą filmavimo aikštelėse. Tačiau kino pramonės atstovai teigia, kad jau yra nustatytos taisyklės, kuriomis siekiama užkirsti kelią tokiems incidentams, ir kad prie filmo „Rust“ dirbę asmenys jų nesilaikė.

„Rusiška ruletė“

42 metų H. Hutchins, mažo vaiko motina, savo mirties dieną stovėjo netoli kameros, kuria turėjo būti filmuojama scena. Kulka perėjo jai per krūtinę ir pataikė į režisierių J. Souzą.

H. Hutchins buvo išvežta į ligoninę, bet tą pačią dieną buvo paskelbta mirusia, nes patyrė didžiulį kraujavimą.

Tyrėjai filmavimo aikštelėje rado iš viso šešis kovinius šovinius. K. Morrissey sakė, kad H. Gutierrez neatliko svarbiausių patikrinimų, kad įsitikintų, jog imitaciniai šoviniai, kuriais, kaip ji manė, užtaisinėjo pistoletus, yra neaktyvūs, įskaitant jų pakratymą, kad išgirstų jiems būdingą barškėjimą.

„Jei ji netikrino imitacinių šovinių... kad įsitikintų, jog tie šoviniai... iš tikrųjų yra imitaciniai, tai kiekvieną kartą, kai aktorius turėjo rankose ginklą, tai būdavo rusiškos ruletės žaidimas“, – sakė ji prisiekusiesiems.

Skaitant nuosprendį 26 metų H. Gutierrez nerodė jokių emocijų. Teisėjas ją sulaikė iki nuosprendžio paskelbimo, kuris turėtų būti paskelbtas ne anksčiau kaip kitą mėnesį. Jai gresia iki 18 mėnesių kalėjimo.

Filmo „Rust“ filmavimas dėl tragedijos buvo sustabdytas, bet praėjusiais metais baigtas filmuoti Montanoje. Operatorės našlys Matthew Hutchinsas, kuris jau susitarė su filmo prodiuseriais dėl žalos atlyginimo, pats dirbo kaip vykdomasis prodiuseris. Filmo premjeros data dar nenustatyta.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją