Ar žinojote?

1. Sneipo paslaptį žinojo tik aktorius A. Rickmanas

Hogvartso profesorių Severą Sneipą įkūnijęs aktorius A. Rickmanas daug metų saugojo paslaptį apie savo personažą. Kai prasidėjo pirmosios „Hario Poterio“ dalies filmavimai, J. K. Rowling buvo išleidusi vos keturias knygas ir niekas, išskyrus ją bei A. Rickmaną tuomet net nenutuokė, jog Sneipas nėra tik piktavalis, niurzga mokytojas. Vėliau knygos autorė pasakojo, jog paslaptį apie personažo kaitą aktoriui išdavė norėdama leisti jam geriau suprasti veikėjo gylį.

2. Visuose filmuose – vos 14 aktorių

Nors „Hario Poterio“ sagos filmuose pasirodė per 150 įvairiausių aktorių, tačiau visuose aštuoniuose filmuose vaidino vos 14 aktorių. Tarp jų, žinoma, yra pagrindinius personažus įkūniję aktoriai – Danielis Radcliffe, Rupertas Grintas ir Emma Watson. Taip pat visuose filmuose pasirodė ir Matthew Lewisas, Thomas Feltonas, Bonnie Wright, Robbie Coltrane, Alanas Rickmanas, Warwickas Davisas, Joshas Herdmanas, Geraldine Somerville, Jamesas ir Oliveris Phelpsai bei Devonas Murray, šį pavasarį atvykstantis susitikti su gerbėjais Lietuvoje.

3. Storiausia knyga – ilgiausias filmas?

Įdomu, jog „Hario Poterio“ filmai ir knygos nėra tolygiai proporcingi. Penktoji knygų serijos dalis „Haris Poteris ir Fenikso brolija“ yra pati storiausia – ją sudaro net 736 puslapiai, tačiau šios knygos ekranizacija trunka 138 minutes. Lyginant su kitais filmais, tai yra viena trumpiausių sagos dalių.

4. Magiškasis septynetas

Nuo neatmenų laikų septynetas buvo laikomas magišku skaičiumi. Specialią reikšmę šiam skaičiui suteikė ir „Hario Poterio“ knygų autorė J. K. Rowling. Tad, kai kitą kartą žiūrėsite vieną iš filmų, paskaičiuokite, kiek reikšmingų septynetų pastebite. Kelis jums išduosime – septyni Voldemorto horokrusai, septynios gyvatės ant Paslapčių kambario durų, septyneri metais Hogvartse, septyni žaidėjai Kvidiče, septyni vaikai Vizlių šeimoje.

5. Kiek metų Vaitoklei Mirtai?

Be jokios abejonės vienas ryškiausių antraplanių personažų antrojoje sagos dalyje yra Vaitoklė Mirta. Tai Hogvartso studentė, kuri buvo nužudyta pirmą kartą atvėrus Paslapčių kambario duris. Nuo to laiko Mirta gyvena ir vaidenasi Hogvartse, antrojo aukšto mergaičių tualete. Įdomiausia tai, jog keturiolikmetę Mirtą filme „Haris Poteris ir Paslapčių kambarys“ vaidinusi aktorė Shirley Henderson tuo metu buvo 36 metų!

6. Hedviga ir 7 pelėdos

Garsiąją Hario Poterio augintinę, sniego baltumo pelėdą Hedvigą įkūnijo ne viena ir ne dvi, o net 7 pelėdos. Hedvigą vaidino pelėdos vardais – Gizmo, Kasper, Oops, Swoops, Oh Oh, Elmo ir Bandit.

Nors daugelis filmo fanų braukė ašarą, kai brangi Hario augintinė žuvo bandydama jį apsaugoti nuo mirties valgytojų, tačiau šį vaidmenį atlikusi pelėda iki pat šių dienų laimingai gyvena Japonijos zoologijos sode netoli Tokijo.

7. 160 akinių ir 6000 randų

Apvalūs akiniai, žaibo formos randas bei burtininko lazdelė – atributai, be kurių šiandien negalima įsivaizduoti Hario Poterio. Tačiau, ar galite patikėti, jog filmavimų metu Danieliui Radcliffui prireikė net 160 skirtingų akinių porų, o žymusis randas ant aktoriaus veido buvo pieštas beveik 6 tūkst. kartų?

„Hario Poterio“ filmų žvaigždės Lietuvoje

Ryškūs vardai iš „Hario Poterio“ filmų serijos Lietuvoje lankėsi jau ne kartą. 2017-ais Vilniuje viešėjo Josh Herdman, kuris įkūnijo Gregory Goyle, o po penkerių metų į Lietuvą atvyko Anna Shaffer, juostoje „Haris Poteris ir Netikras princas“ įkūnijusi šarmingą ir nuotaikingą Grifų Gūžtos studentę Romilda Vain. Abu aktoriai viešėjo didžiausiame populiariosios kultūros renginyje Baltijos šalyse – „Comic Con Baltics“.


Šį pavasarį, gegužės 25-26 dienomis Vilniuje, „Litexpo“, vyksiantis renginys Poteriados gerbėjus pasitinka su dar įspūdingesnėmis naujienomis. Į „Comic Con Baltics 2024“ vizitą planuoja net du „Hario Poterio“ filmų serijoje vaidinę aktoriai. Tai – visuose aštuoniose filmo dalyse Semą Finiganą įkūnijęs Devon Murray ir Nimfadorą Tonks suvaidinusi Natalia Tena.

Kartu su „Hario Poterio“ aktoriais renginyje pasirodys ir „Marvel“ visatos filmuose „Guardians of the Galaxy“ išgarsėjęs aktorius Seanas Gunnas, žinomi internetinio turinio kūrėjai, populiarūs cosplay atlikėjai ir kiti garsūs vardai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją