„Kauno Hanzos dienos 2017“ šventės metu Kaunas tarsi grįžta laiko mašina atgal į tuos laikus, kai priklausė Naujosios Hanzos miestų sąjungai.

Kauno pilies zonoje įsikūrė riteriai, čia veikia ir amatininkų kaimelis. Kitos šventės erdvės, išsidėsčiusios per visą Senamiestį, prisipildė džiazo, roko, bardų, orkestrinės, chorinės ir liaudies muzikos garsais, vaizdiniais bei atrakcijomis.

Pagrindinis šventės „Kauno Hanzos dienos“ akcentas – Tarptautinis riterių turnyras Lietuvos kariuomenės vado kalavijui laimėti. Organizatoriai pažymi, kad šiemet jis – jubiliejinis, jau dešimtasis. Dalyvauti turnyre pakviesti riteriai iš daugelio Europos šalių, kur puoselėjamos senosios tradicijos. Renginys vyksta pagal tarptautines riterių turnyrų taisykles, jį komentuoja ir veda profesionalus heroldas.

Gatvės muzikos diena Kaune

Nusileidus nuo centrinės Kauno pilies aikštės, šalia tako prie Neries upės, galima stebėti kūrybinį procesą geriausių Lietuvos medžio drožėjų stovykloje „Puošiam Kauną“. Septyni profesionalūs drožėjai atviroje erdvėje greitojo drožimo varžybose per 3 dienas pagal parinktą temą sukurs dviejų metrų aukščio skulptūras. Jos vėliau papuoš kurią nors miesto erdvę.

Dalyvauti kūrybinėse varžytuvėse sutiko: skulptorius akademikas Mindaugas Būga, daugkartinis tarptautinių stovyklų ir žaibiškų turnyrų dalyvis Robertas Kieliauskas, dviejų aukso vainikų, Liongino Šepkos premijos laureatas Adolfas Teresius, medžio drožimo meistras Raimondas Užbravis, tautodailininkas Algirdas Jasiulionis, liaudies meistras, poetas Linas Saladis, menininkas Algirdas Vaištaras.

Šventės svečiai gali patraukti į kermošių – Letuvos tautinio paveldo mugę, kurioje leista dalyvauti tik ypatingus, autentiškus, tradicinius gaminius pristatantiems ūkininkams ir amatininkams, pelniusiems Lietuvos tautinio paveldo ženklą.

Tarp riterių ir amatininkų mugės keliamų aidų skamba ir Gatvės muzikos dienos atlikėjų muzika. Į gatves išėję muzikantai ir atlikėjai dalijasi įvairia muzika: nuo folkloro skambesių iki šiuolaikinės elektronikos.

Kaunas švenčia gimtadienį:

Nuo 2007-ųjų organizuojamą muzikos fiestą organizuoja Andrius Mamontovoas. Jo kvietimu profesionalūs atlikėjai ir mėgėjai plūsteli į Vilniaus ir kitų Lietuvos miestų gatves, kiemus, skverus ir aikštes.

Rokas, džiazas, klasika, avangardas, folkloras – Gatvės muzikos dienos metu gatvėse skamba įvairiausių stilių muzika.

Bike Show Millennium“ pradžia siekia dar 2000-uosius metus – tuomet šventė vyko T. Masiulio gatvėje. Vėliau renginys persikėlė į S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą, pastaruosius metus motociklininkai rinkosi prie „Žalgirio“ arenos. Organizatoriai nusprendė, kad šiemet atėjo metas kardinalioms permainoms.

„Subrendome ir užauginome kelias kartas – iš pradžių važiavo tėvai. Dabar važiuoja vaikai. Tai tokia tradicija, kai jau galima kūdikį paleisti į pilnavertį gyvenimą. Būtent todėl atėjo metas pokyčiams. Tai bus visiškai naujas formatas“, – sako idėjinis šventės vadas Julius Urbaitis.

„Bike Show Millennium“ akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)