12
Kitas

Išmoko vizažo ir fotografijos paslapčių, pasigaminti lėktuvą ir net operuoti

Kviečiame susipažinti su aštuoniais žmonėmis, kurie stebėdami „YouTube“ vaizdelius sugebėjo pasistatyti namus, daryti makiažus, sportuoti ir kitus sunkiai tikėtinus dalykus.

Vieniša mama pati pasistatė namą

JAV Arkanzaso valstijoje gyvenanti keturių vaikų mama Cara Brookins padarė tai, kas be žado paliko tūkstančius žmonių. Po dviejų žlugusių santuokų dar ir psichinių problemų turinčio vyro persekiojama moteris suvokė, kad „mano vaikams ir man kažko reikia“. Ji neišgalėjo nusipirkti naujo namo, todėl jį pasistatė, nors neturėjo jokios statybinės patirties ar žinių.

2007 metais Cara pamatė viesulo nuniokotą namą ir jis privertė ją susimąstyti: „Kas būtų, jeigu mes nusipirktume lentų, gipso kartono plokščių ir ką nors pasistatytume?“ Jos vaikai, kuriems tuomet buvo dveji, 11, 15 ir 17 metų, sutiko ir manė, kad tai bus galimybė jiems pasigerinti gyvenimą.

Iš banko jie statybinėms medžiagoms pasiskolino 150 tūkst. JAV dolerių. Visko išmokę su „YouTube“ pagalba jie pasistatė namą.

Išmoko, kaip išlieti pamatus, pasistatyti namo karkasą. Ir taip atsirado namas, kuriame yra penki miegamieji, garažas trims automobiliams, didžiulės dirbtuvės ir dviejų aukštų namelis medyje. Savo pastatytame name šeima gyvena jau aštuonerius metus, ir Cara sako, kad jos vaikai dabar yra „bebaimiai“.

Savo patirtį ji aprašė ir memuarų knygoje.

Mergaitė išmoko šokti dabstepą iš „YouTube“ įrašų

Retas kuris žino jos vardą, tačiau vaizdo įrašai, kuriuose Adilyn Malcolm užfiksuota šokanti, daugeliui atimą amą. Jos įrašus peržiūri milijonai žmonių.

Dvylikametė yra tapusi tikra interneto sensacija. Jos įvaldyta technika reikalauja tobulos koordinacijos. Ir įdomiausia, kad viso to ji išmoko tiesiog žiūrėdama vaizdo įrašus „YouTube“ tinklalapyje.

Olimpietis, išmokęs mesti ietį žiūrėdamas „YouTube“

Ieties metikas Julius Yego iš Kenijos Pekine 2015 metais vykusiame Pasaulio čempionate laimėjo aukso medalį ir pasiekė ieties metimo rekordą – nusviedė ją 92,72 metro.

Įdomiausia tai, kad jo kelias link čempiono buvo tikrai neįprastas. Jis teigia esantis savamokslis, kuris visko išmoko žiūrėdamas įrašus „YouTube“ svetainėje.

Nors iš jo gimtojo miesto yra kilę keli olimpiniai sprinteriai, ieties metikų rengimo specialistų ten trūksta. Todėl J. Yego nusprendė visko išmokti pats.

Jį įkvėpė norvegas ieties metikas Andreasas Thorkildsenas, dalyvavęs 2004 ir 2008 metų olimpiadose. J. Yego „YouTube“ svetainėje žiūrėjo įrašus, kaip norvegas mėto ietį ir mokėsi jo technikos bei treniravimosi metodikos.

Vunderkindas, išmokęs groti pianinu žiūrėdamas įrašus „YouTube“ svetainėje

Vienuolikmetis vunderkindas, kurio improvizuotas viešas pasirodymas sukėlė susižavėjimą internete, atskleidė, kad groti pianinu išmoko pats – žiūrėdamas vaizdo įrašus „YouTube“ svetainėje.

Berniukas su pusbroliais vaikštinėjo vieno Australijos Frimantlio miesto turgavietėje, kur pamatė pianiną ir nusprendė juo pagroti.

Aštuonias minutes berniukas skambino pianinu apsuptas apstulbusių žmonių. „Tiesiog iš klausos. ... Aš susiradau informacijos internete ir nuo tada ėmiau mokytis“, – sakė Louisas.

12
Kitas

Išmoko vizažo ir fotografijos paslapčių, pasigaminti lėktuvą ir net operuoti

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją