Jame lietuviai Rytis ir Diana šoka įvairiausiuose Lietuvos kampeliuose. Vaizdo įrašas greitai pavergė daugybės internautų širdis: juo pasidalyta beveik 700 kartų, peržiūrėta daugiau nei 140 tūkst. kartų.

Netrūksta ir liaupsinančių komentarų: daugybė feisbuko vartotojų vis dar rašo, kaip porelė sužavėjo ir užbūrė savo šokiu.

Įvairiausias šalies vietas parodę Rytis ir Diana sulaukė ir klausimų dėl tam tikrų vietų, kuriose filmuoti šokiai. Regis, vaizdo įrašas – ne tik daugelio internautų malonumas akims, bet ir naudingas žemėlapis dar nemačiusiems gražiausių Lietuvos kampelių.

Patys šokėjai DELFI pasakojo, kad jiedu – braziliško šokio Zouk (Zok) pradininkai Lietuvoje. Abu sutartinai tikino, kad idėja kilo tiesiog iš vidaus ir aistros braziliškiems ritmams. „Žiūrėjome, kaip visas pasaulis šoka šį socialinį šokį, ir važinėjome į visus užsienio Zouk festivalius. Mokėmės tam, kad padovanotume Lietuvai šį laisvės kupiną šokį“, – pasakojo Rytis ir Diana.

Anot jų, užsieniečiai negalėdavo pasigirti žiniomis apie Lietuvą, tačiau pamatę, kaip jausmingai jiedu šoka, šypsodavosi tikindami, kad greičiausiai lietuviai – labai jausmingi ir šilti žmonės. Tai ir paskatino Rytį ir Dianą sukurti šokį pagal lietuvių liaudies muzikos motyvus.

„Norėjome supažindinti pasaulį su Lietuva. Parodyti, kad žmonės čia šoka ir supažindinti su gražiomis vietomis, – šyptelėjo pašnekovai. – Mums tai labai svarbu.“

Braziliškame Zouk šokyje – daug kontakto, emocijų ir judesio. „Tai lietuviams nėra būdinga, tačiau tai lietuvius išlaisvina, – kalbėjo šokėjai. – Įnešti šilumos ir apsikabinimų į mūsų kultūrą iš Brazilijos mums atrodo ypatinga. Šis šokis – tarsi terapija, kuri išlaisvina. Tai lyg mūsų indėlis tėvynei, kurią daugelis palieka, o mes išvykstame tik tam, kad kažko išmoktume ir tas patirtis parneštume namo.“

Jaudinančiu vaizdo įrašu pasidaliję šokėjai tikina, kad šokis jiems – būdas pasidalyti emocijomis ir šiluma. „Kuo daugiau šypsenų ir laimingų žmonių, tuo geriau gyventi“, – pokalbio pabaigoje pridūrė Rytis ir Diana.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)