Jau 38 metus kurorto gatvėse dirbantis palangiškis Romanas Miklovas DELFI tikino, kad pilis iš šio verslo pasistatė anksčiau, dabar iš to pakanka tik malkų nusipirkti ir ramiai žiemoti prie radiatoriaus, apsikabinus papūgą su pitonu. „Malkų nusiperku, kuriu pečių ir šildomės“, – šyptelėjo pašnekovas.

Vyras prisipažino, kad yra antros grupės invalindas, gauna valstybės išmoką, tad šis verslas jam veikiau pramoga ir laiko praleidimo būdas, o ne pragyvenimo šaltinis. „Ne tas laikas, kad pilis pasistatytum. Va kai buvo kažkada laikas, o tada galėjai... Tada ir pasistatėme, ką reikėjo, o dabar tik pavalgymui“, – tikino Romanas.

Vis dėlto, kiek vaikų per dieną jis nufotografuoja, nenorėjo atskleisti. „Apie tokius dalykus mes nešnekame“, – pyktelėjo išgirdęs klausimą vyras ir net nusisuko. O fotografija – nepigus malonumas – nors ją padaro vos per minutę, ji kainuoja net 5 eurus. Tačiau poilsiautojai negaili pinigų šiam kadrui, kol šnekėjomės su Romanu, prie jo sustojo net du vaikai, kurie pozavo su gyvūnais.

Žemaitiškai šmaikštus Romanas pasakojo, kad papūgėlei, kurią jis pokalbio metu laikė ant rankos ir kartas nuo karto pabučiuodavo jos snapą, jau dvidešimt. Palangoje vasaros sezonu ji dirba jau keturiolika metų ir yra daug didesnė žvaigždė už kolegą pitoną, kuris pokalbio metu ramiai snūduriavo specialiai jam įrengtame savadarbiame terariume.

Pasidomėjus, ar nuotrauka su papūgėle bei pitonu kai kuriems tapo tokia neatsiejama vasaros tradicija, kad šie kasmet vis grįžta ir grįžta, jis patikino, kad tokių yra labai nemažai: „Ne tik patys grįžta, bet ir savo vaikus atveda, ir vos ne tie vaikai dar savo vaikus“.

Romanas savo verslą Palangos gatvėse pradėjo nuo laivelių ir unidinėlių, vėliau turėjo beždžionę, tačiau kilus skandalui, esą ji kankinasi pozuodama nuotraukoms su vaikais, teko jos atsisakyti. „Man ją uždraudė. Toks Europos įstatymas. Prieš ketverius ar penkerius metus uždraudė, – pasakojo vyriškis. – Turėjau tokią Čiūnę, aprengta drabužėliais, palaida būdavo... Bet uždraudė.“

Prieš 38 metus verslą kurorte pradėjęs vyras jau išvandė daugybę atrakcjių, su kuriomis siūlo nusifotografuoti poilsiautojams. „Iš pradžių ne su gyvūnais pradėjau dirbti. Turėjau arklį su karieta. Vėliau turėjau ir laivelį, ir undinę, ir drakoną. Dar dabar namų kieme tas drakonas stovi, – pasakojo pašnekovas. – O ta karieta su netikrais arkliais labai populiari buvo.“

Šiuo metu vyras augina tik šiuos du egzotiškus gyvūnus: papūgą ir pitoną, nors namuose yra ir daugiau augintinių. „Dar keturis šunis ir vieną katę turiu“, – juokėsi Palangos legenda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)