2016 metų stačiatikių kalendoriaus kūrėjai pristato dvylika mėnesių, pasitelkę į pagalbą patrauklius modelius, homoerotiškas pozas, religinius veikėjus ir ikonografiją, veiksmingai ištrynę ribas tarp seksualumo ir dvasingumo.

Šių metų leidimas pavadintas „Sancta Paraphilia“ – kalendoriaus autoriai tai verčia „šventos aistros, arba seksualinės praktikos, kurios skiriasi nuo tradicinių“.

Pačiose nuotraukos „demonstruojamos… aistros ir pagundos, kurios nežino lyties, seksualinės orientacijos, lyties tapatybės, odos spalvos, nuomonės ar įsitikinimų, galimybių, amžiaus ar kokio kito statuso, ir tikrai jokių sienų“, – teigia kalendoriaus kūrėjai.

Viena netikėčiausių 2016 metų kalendoriaus nuotraukų puošia jo viršelį – joje vaizduojamas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Maskvos Patriarchas Kirilas I. Abu jie ilgamečiai lesbiečių, gėjų, biseksualių ir translyčių asmenų teisių oponentai, nuotraukoje jų nuogumą dengia kuklūs apatiniai.

Atstovė spaudai Magdalena De Iona leidiniui „The Huffington Post“ teigė, kad kaip ir ankstesniaisiais metais, kalendoriaus neketinama naudoti religiniais tikslais, tai veikiau organizuota meninė pastanga prieš homofobiją stačiatikių bažnyčioje, kuriai priklauso beveik 90 procentų rumunų. Ji viliasi, kad kalendorius paskatins bažnyčią „skirti šiek tiek laiko savo mokymų refleksijai“.

„Menas seniai yra vienas pagrindinių kanalų socialiniams pokyčiams. Tai, ko mes siekiame – tikra meilė ir laisva valia. Ir tai verčia mus manyti, kad vieną dieną mes rasime bendrą pagrindą geresniame pasaulyje“, – teigė M. De Iona.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)