Septintoje vietoje likę Rumunų atlikėjai Alexas Florea ir Ilinca, interviu portalui „Adevarul“ metu, negailėjo kritikos portugalui, kuris, anor jų, pergalę pasiekė žaisdamas nešvarius žaidimus.

„Jie pergalės siekė pasitelkę rinkodarą, taip nutinka ir mūsų talentų šou metu. Jo priešistorė suveikė ir visuomenė ją suvalgė, – interviu metu kalbėjo Rumunų dueto narys Alexas. – Mano manymu, Salvadoras neturi širdies problemų, jis turi galvos problemų. Visi manė, kad laimės Italija, bet Kijeve kilo didelis sambrūzdis dėl Salvadoro Sobralio, nes jis buvo paslaptingas, nedalino interviu, nesifotografavo ir nesirodė repeticijose.

Bulgarijos atstovas taip pat galėjo pasinaudoti savo istorija, nes jo regėjimas prastas, bet jis to nepadarė.

Portugalai atliko vaidmenį, štai ką pamačiau. Mačiau jį daugybėje situacijų ir negalėjau patikėti, kad jis turi problemų su sveikata. Kita vertus, jo daina nuostabi, prireikė laiko, kol buvo parašyta kas nors panašaus. Vis tik mane liūdina pigūs vaidybiniai triukai, štai kodėl taip ciniškai kalbu. Daugybė žmonių turi problemų, bet to nenaudoja tam, kad nugalėtų. Jei nori laimėti, naudok profesionalumą, balsą, šou. Toks turi būti laimėjimas!

Esu pats turėjęs problemų talentų šou, bet niekada nesirinkau pigių apgaulingų taktikų tam, kad nugalėčiau.“

Salvadoro Sobralio daina:

Jo dueto partnerės, atlikėjos Ilinca, atsakymas buvo diplomatiškesnis – ji teigė mananti, kad Salvadoras yra tikras menininkas. „Tikėjausi Armėnijos atstovę pamatyti aukštesnėje vietoje. Merginos balsas nuostabus! Man labai patiko Moldova! Sveikinimai jums! Puikus pasirodymas! Ne ką mažiau sužavėjo ir Bulgarija. Džiaugiuosi, kad laimėjo Portugalija. Tai, ką padarė Salvadoras, gali būti vadinama menu, taigi sveikinimai pasiekus sėkmę! Kroatijos pasirodymas taip pat buvo labai geras.“ – pagyras dalino dainininkė.

Rumunijos duetas Ilinca ir Alexas Florea

DELFI primena, jog pirmasis aršios kritikos portugalui pažėrė penktoje vietoje likęs švedas Robinas. „Dėl spaudos konferencijos Kijeve, dėl tų kalbų apie „greito vartojimo“ vienkartinę muziką. Sveikinimai, su pergale, man tikrai patinka daina ir tai, kaip ji buvo atlikta, bet manau, kad kalba laimėjus „Eurovizijos“ dainų konkursą buvo žodžiai, kuriais tikras nugalėtojas kalbėti neturėtų.

„Greito vartojimo“ popmuzika tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje gali būti geriausias dalykas šioje žemėje, ji gali būti ir ne menkiau graži už jūsų dainą. Vietos po saule užteks visiems. Linkėjimai visiems mano naujiems bičiuliams iš visos Europos, tikiuosi, kad greitai pasimatysime. Pasilinksminkime ir kurkime prisiminimus visam gyvenimui“, – dešimtims tūkstančių gerbėjų feisbuke rašė Robinas.

Švedą įžeidė Salvadoro žodžiai, kuriuos jis ištarė vos užlipęs ant scenos pasiimti apdovanojimo. „Gyvename pasaulyje, kupiname tuščios muzikos. Muzika – tai ne fejerverkai. Grąžinkime pasauliui muziką“, – atsiimdamas apdovanojimą tarė portugalas Salvadoras Sobralis.

Finalo akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)