V. Sediukas privalės atvykti kviečiamas ikiteisminio tyrimo pareigūnų, atiduoti dokumentus, su kuriais galima išvykti iš šalies, taip pat privalės pranešti apie gyvenamosios vietos pakeitimą. Šie apribojimai skirti dviem mėnesiams.

Iškart po išpuolio „Eurovizijos“ metu V. Sediukas buvo uždarytas į areštinę, vėliau jo likimą spręs teismas.

Nuogą užpakalį 200 mln. žiūrovų visame pasaulyje parodžiusiam ukrainiečiui gresia iki 5 m. nelaisvės, praneša portalas inforesist.org.

Savo poelgį „Eurovizijos“ scenoje V. Sediukas Dnepro rajono Kijeve teisme pavadino „savos kūrybos aktu“. „Man pavyko patekti į „Eurovizijos“ teritoriją be akreditacijos, be kvietimo. Atsidūręs scenoje nusprendžiau surengti įžeidžiantį išsišokimą, kuris įsimintų“, – sakė V. Sediukas.

Jis priminė, kad panašų išsišokimą jis bandė surengti 2013 m. Los Andžele.

Paklaustas, kodėl jis apsinuogino Džamalos, o ne kito artisto pasirodymo metu, V. Sediukas pasakė, kad daininkė buvo viena iš nedaugelio, kuri pasirodė mažojoje scenoje. Prie didžiosios scenos jis negalėjo patekti.

DELFI primena, kad Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas apie V. Sediuko laukiančius nemalonumus jau kitą rytą po incidento pranešė savo oficialioje feisbuko paskyroje: „Reaguoju į užklausas dėl „idioto“, parodžiusio užpakalį 200 mln. televizijos žiūrovų. Sediukas – Ukrainos pilietis. Per mūsų Jamalos pasirodymą jis, jo paties žodžiais, nusprendė realizuoti savo hobį, nes sako „neoficialiai dirbantis žurnalistu-provokatoriumi“. O kol kas... Ši tautos gėda (V. Sediukas – DELFI), galės realizuoti savo „hobius“ laikinojo sulaikymo patalpoje, už grotų. Tiesa, rodyti sėdynę vietiniams areštinės gyventojams tikrai nerekomenduočiau...“.

Sediuką sulaikė per konkursą dirbę apsauginiai, dalyvavo ir policijos pareigūnai. V. Sediukas priešinosi. Dėl chuliganizmo V. Sediukas buvo sulaikytas 72 valandoms, kol bus skirta kardomoji priemonė. Vėliau teismas spręs jo likimą.

Per Jamalos pasirodymą sceną įbėgęs V. Sediukas vos per akimirką parodė savo nuogą užpakalį ir bandė pasprukti, tačiau jį sučiupo apsaugos darbuotojai. Ir nors išsišokimas truko vos akimirką, tai spėjo pastebėti viso pasaulio žiūrovai. Vyrukas į sceną įbėgo apsigaubęs Australijos vėliava.

„Eurovizijos“ finalo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)