Ne visiems žurnalistams, kuriems suteiktos akreditacijos dirbti konkurse, buvo leista kirsti Ukrainos sieną.

Šiuo metu Ukrainoje, Kijeve, yra 20 žmonių iš Rusijos, kuriems buvo oficialiai suteiktos akreditacijos bei leista dirbti. Tiesa, šiame konkurse teikiamos ne tik žurnalistų, bet ir gerbėjų akreditacijos. Vieni iš jau minėtų 20 asmenų turi žurnalistų, kiti – gerbėjų akreditacijas.

Pastarosios suteikia išskirtinių galimybių iš arčiau pamatyti „Eurovizijos“ atlikėjus, tačiau šie asmenys nedirba jokiose savo šalies žiniasklaidos priemonėse.

Šią informaciją apie itin mažą Rusijos žiniasklaidai atstovaujančių asmenų skaičių patvirtino ir EBU (Europos transliuotojų sąjunga, rengianti „Euroviziją“).

Akivaizdu, kad Rusijos spaudos komanda šįmet savo mąstais nė kiek neprimena ankstesnių. Dažniausiai tai būdavo kone didžiausia žurnalistų komanda. Palyginimui, Kijeve dirba apie penkiolika Lietuvos žiniasklaidos atstovų, į „Euroviziją“ kartu su delegacija atlydėjusių „Fusedmarc“.

Spaudos centras Kijeve:

Ukrainos leidinys „Kyiv Post“ prieš kelias dienas pranešė skandalingai nuaidėjusį incidentą, kai Ukraina uždraudė dviem Rusijos žurnalistams patekti į šalį.

Leidinio „Komsomolskaya Pravda“ žurnalistams buvo suteiktos akreditacijos dirbti konkurse, tačiau pasienyje jie buvo sulaikyti. Pasienio tarnybos atstovo Oleho Slobodyano teigimu, Ukrainos sienos šie žurnalistai negalės kirsti trejus metus.

„Akreditacija į „Euroviziją“ nėra „bilietas“ kirsti sieną“, – policijos tarnybos vadovas, po garsiai nuskambėjusio skandalo, kai Rusijos žurnalistams buvo uždrausta kirsti Ukrainos sieną, rašė davo feisbuko profilyje.

Šis incidentas įrodo, jog konkursas, kurio pagrindinė idėja – vienybė ir tolerancija, neatsiejamas nuo politinių subtilybių.

Dėl politinių sumetimų šiųmetiniame konkurse nedalyvauja ir Rusijos atstovas. Šiems paskelbus, jog jų atstove konkursui išrinkta Julia Smoilova, Ukraina pareiškė negalinti jos įleisti į šalį dėl politinių sumetimų – koncertavimo Krymo teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)