Salvadoras serga širdies liga ir negali palikti jį prižiūrinčios medikų komandos ilgiau nei dviem savaitėms, tad pirmose repeticijose vietoje jo dainavo jo sesuo.

Jis atvyko į Kijevą prieš pat oficialų atidarymą – sekmadienio vakarą, tad pirmų repeticijų metu scenoje dainą atliko ne jis, o jo sesuo Luisa. Užsienio žiniasklaida teigia, kad Salvadorui reikalinga širdies persodinimo operacija.

Iš pradžių Salvadoras norėjo gyvybei pavojų keliančią ligą laikyti paslaptyje, tačiau po pasirodymo Portugalijos nacionaliniame finale jam prireikė skubios operacijos, kurios metu buvo tvarkomos dvi išvaržos.

Po jų jam buvo leista pasirodyti finale ir laimėjo bilietą į „Euroviziją“, nors vis dar sveiko. Jaudinančią akimirką dainą pakartoti jam padėjo sesuo Luisa.

Salvadoras vengia žiniasklaidos ir nenori, kad už jį „Eurovizijoje“ būtų balsuojama iš užuojautos. Jis nenori, kad jo sveikatos būklė būtų sureikšminta, todėl oficialioje „Eurovizijos“ interneto svetainėje apie tai neužsimenama.

Oficialioje dainų konkurso svetainėje rašoma, kad S. Sobralis studijavo psichologiją, tačiau jo didžiulė aistra muzikai nugalėjo ir jis įrodė esąs viena didžiausių vilčių Portugalijos ir Ispanijos muzikos scenoje.

Gyvendamas Jungtinėse Valstijose ir Barselonoje, kur studijavo prestižinėje „Taller de Musics“ mokykloje, vaikinas dalyvavo keliuose muzikos projektuose: jis rašė muziką sau, bet tuo pat metu kūrė Cheto Bakerio įkvėptus drąsius pasirodymus, įvaldė bosanovą ir įsileido į savo dainas saldų Lotynų Amerikos skambesį.

Jo balsas, kurį Salvadoras nepriekaištingai kontroliuoja, ir charizma, kurią spinduliuoja žmonėms būdamas ant scenos, atnešė jam geriausius specializuotos spaudos, kolegų ir, svarbiausia, pagrindinio teisėjo, publikos, atsiliepimus.

Jo debiutinis albumas „Excuse Me“ (2016) buvo bendras muzikinis Julio Resende, Leonardo Aldrey ir paties Salvadoro darbas.

DELFI primena, kad šįvakar nuskambės antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis, kuriame pasirodys ir Lietuva. „Fusecmarc“ ant scenos lips šešiolikti ir susikaus su Serbija, Austrija, Makedonija, Malta, Rumunija, Olandija, Vengrija, Danija, Airija, San Marinas, Kroatija, Norvegija, Šveicarija, Baltarusija, Bulgarija, Estija ir Izraeliu.

Kviečiame DELFI skaitytojus išrekšti savo nuomonę apklausoje:

Tiesa, patys „Fusedmarc“, dar būdami Vilniuje, savo favoritu įvardijo italą Francesco, tačiau po pirmojo pusfinalio, kurį stebėjo su visa delegacija, nuomonė pasikeitė. Po jo ir Lietuvos atlikėjai kone labiausiai širdį suvirpinusiu atlikėju įvardijo portugalą, kuris galimybę pasirodyti finale savo šaliai iškovojo po šešerių metų pertraukos.

Tai jau 49 portugalijos bandymas nugalėti „Euroviziją“. Deja, dar niekada nepavyo to padaryti. Aukščiausias jų pasiekimas – 6-oji vieta. Pastaroji kaip aukščiausias pasiekimas įrašyta ir lietuvių „Eurovizijos“ istorijoje. Šeštą vietą Lietuvai finale iškovojo vaikinų grupė „LT United“ su daina „We Are The Winners“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)