„Lietuvos skiriamus balus eurovizininkams pranešinėsiu pirmąjį kartą. Tačiau jaudulį imu justi tik dabar, kai žurnalistai pradeda teirautis. Tada suprantu, kad tai – visai svarbios pareigos, ir nepraslys pro akis. Nors šis darbas – vos minutės reikalas, bet auditorija yra milijoninė, tad ir atsakomybė tenka nemaža. Tai bus ir atsakinga, ir smagi patirtis“, – įsitikinusi ne vienerius metus tiesioginio eterio ryto laidą vedanti žurnalistė.

Tiesa, nors E. Daugėlaitės kolega I. Krupavičius eurovizinius Lietuvos balus Europai yra pristatinėjęs ne kartą, žurnalistė jo patarimo dar neprašė. „I. Krupavičiaus patarimų dar būtinai paklausiu. Bet iš esmės taisyklės lieka tos pačios – yra repeticijos. Yra žmonės, kurie jau daug metų kontaktuoja su „Eurovizijos“ rengėjais, yra atsakingi už repeticijas, tad jaučiuosi turinti stiprų užnugarį. O kolegų patarimai, žinoma, niekuomet nepamaišo“, – su šypsena kalba E. Daugėlaitė.

Pristatinėdamas balus I. Krupavičius nevengė ir pajuokauti – pavyzdžiui, kai konkurse dalyvavo Conchita, žurnalistas, skelbdamas balus, rankoje laikė skustuvą. E. Daugėlaitė tikino, jog pati apie pokštus dar negalvojo. „Priklausys, koks gi bus tas finalas. Bet jokių ekscesų nedarysiu, nes tai – ne mano būdui. Mano užduotis – paskelbti, kam Lietuva atiduoda balus, ir tai padaryti, nepasidarant gėdos nei sau, nei šaliai“, – tikina žurnalistė.

Eurovizinės dainos jau ne kartą yra skambėjusios LRT televizijos eteryje, tad E. Daugėlaitė dar prieš prasidedant konkursui yra išsirinkusi favoritus. Jai šiais metais labiausiai atmintin įstrigo belgų daina, taip pat patiko australų atlikėjas. O Europos žiniasklaidos favoritu laikomas italas žurnalistės savo daina pernelyg nesužavėjo. „Taip, pasirodymas – teatrališkas, bet dainos aš neįsiminiau“, – kalba žiūrimiausios Lietuvoje ryto laidos vedėja.

Paklausta, kurią vietą prognozuoja šiųmetiniams Lietuvos atstovams, grupei „Fusedmarc“, E. Daugėlaitė tvirtina linkinti ne kurios nors vietos, o tiesiog patekti į finalą. „Manau, kad kai konkursą žiūri tokio dydžio auditorija, atlikėjams yra svarbu ne užimti kuo aukštesnę vietą, o iškovoti teisę pasirodyti konkurso finale, kurį stebi daugiausiai žiūrovų. Tad to ir linkiu – finalo“, – sako E. Daugėlaitė.