Šalies Socialinės politikos ministerijos duomenimis, Kijeve yra apie 20 tūkst. žmonių be gyvenamosios vietos. Ypač daug jų – prie Centrinės geležinkelio stoties. Ten dirbantys policijos patruliai pasakojo, kad ruošiamasi valymui.

„Dar nežinome, kur vešime, bet tokia operacija tikrai vyks. Gali būti, kad išsodinsime kažkur už Kijevo, tuščiame lauke“, – svarstė patrulis Sergejus. Jo teigimu, policija kartais rengia tokio pobūdžio reidus, tačiau benamiai grįžta.

Policijos spaudos tarnyboje patvirtino, kad ruošiamasi sustiprinti pajėgas, užtikrinant saugumą, bet nepatikslino, ką ir kur veš. „Šis klausimas dabar sprendžiamas. <...> Apie tai turi pranešti Kijevo policijos vadovas“, – pranešė Kijevo policijos atstovo spaudai pavaduotoja Jana Semeniuk.

Benamius sudėtinga apgyvendinti, nes Kijeve yra tik vieni globos namai, o juose – tik 152 vietos. Buvo dar vienas benamių pagalbos centras, bet žiemą jį uždarė.

Pilietinių akcijų organizacijos „Kijevo gelbėjimo forumas“ koordinatorė Oksana Kostiukovič pasakojo apie padažnėjusius masinius benamių gyvūnų nuodijimus.

„Žinoma, niekada niekas iš miesto administracijos neparodys direktyvų ir oficialių dokumentų, kad taip, yra oficialus įsakymas, leidžiantis nuodyti ir šaudyti gyvūnus. Tačiau mes susidūrėme ir kovojame teismuose ir visose įmanomose instancijose su šungaudžiais, kurie ganėtinai išsilavinę žmonės, kurie – teisininkai, užimantys gana aukštus postus“, – pasakojo O. Kostiukovič.

Jos teigimu, kaip ir prieš Europos futbolo čempionatą 2012 m., prieš „Euroviziją“ 2005 m., prieš 2017 m. „Euroviziją“ „Kijevo gelbėjimo forumas“ sulaukia daug skambučių apie benamių gyvūnų žudynes.

Na, o Ukrainos ir Kijevo gyvūnų apsaugos organizacijų asociacijos prezidentė Asia Serpinskaja ir vienos gyvūnų globos įstaigos vadovė teigė nepastebėjusios, kad prieš dainų konkursą žūtų daugiau benamių gyvūnų. Jos pabrėžė, kad gyvūnus be jokių direktyvų nuolat užmušinėja vietos savivaldos institucijos.

Konkursas „Eurovizija“ Kijeve prasidės gegužės 7 d. Dainų konkurso pusfinaliai vyks gegužės 9 ir 11 dienomis, o finalas – gegužės 13 d. Tarptautinio parodų centro arenoje. „Eurovizijoje“ iš viso dalyvaus 43 šalių atstovai.

Rusija „Eurovizijos“ dainų konkurse nedalyvauja, nes šalies atstovei Julijai Samoilovai trejiems metams uždraudė įvažiuoti į Ukrainą dėl pasirodymo Kryme 2015 m. J. Samoilova gegužės 9 d. dalyvaus Sevastopolyje vyksiančiame koncerte Pergalės dienos proga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)