Po to, kai Rusija paskelbė, jog jų atstove konkursui išrinkta Julia Smoilova, Ukraina pareiškė negalinti jos įleisti į šalį dėl politinių sumetimų – koncertavimo Krymo teritorijoje. Rusijai šis sprendimas neįtiko ir ši aršiai kovojo už savo poziciją ir norą, kad jų atstove išliktų būtent Julia.

EBU po šio konflikto buvo pasiūliusi Juliai vis dėlto dalyvauti konkurse, tačiau nekertant Ukrainos sienos. Rusijai buvo suteikta galimybė transliuoti J. Samoilovos pasirodymą nuotoliniu būdu konkurso vakaro metu. Jei atlikėja būtų peržengusi pusfinalio barjerą, tokiomis pačiomis sąlygomis būtų dalyvavusi ir finale. Deja, rusams šis pasiūlymas netiko.

„Buvo siūloma transliuoti pasirodymą nuotoliniu būdu arba dalyvį pakeisti kitu, tokiu, kuriam leidžiama kirsti Ukrainos sieną. Liūdna, tačiau į pasiūlymus buvo sureaguota taip, jog Rusijos „Pirmasis kanalas“ pareiškė netransliuosiąs 2017-ųjų „Eurovizijos“. Deja, tai reiškia, kad Rusija negalės dalyvauti šiųmetiniame konkurse. Mes labai norėjome, kad visos 43 šalys galėtų dalyvauti“, – skelbiama oficialiame EBU laiške, kuris viešumą pasiekė netrukus po to, kai Rusijos „Pirmasis kanalas“ viešai pareiškė netransliuosiąs konkurso.

„Eurovizijos“ rengėjų komiteto narys Frankas Dieteris Freilingas sakė: „Mes pasmerkėme Ukrainos sprendimą neleisti Juliai Samoilovai kirsti Ukrainos sienos. Manome, kad tai kertasi su ilgametėmis konkurso vertybėmis puoselėti vienybę ir draugystę. Vis dėlto pasiruošimas konkursui tęsiasi. Mūsų tikslas – puikiai paruošti konkursą“.

DELFI primena, kad 2017-ųjų „Eurovizija“ vyks Kijeve, Ukrainoje. Gegužės 9-11 dienomis nuskambės pusfinaliai, o šeštadienį, gegužės 13-ąją, šalys kausis dėl nugalėtojos titulo.

Lietuvai didžiausiame ir seniausiame Europos dainų konkurse šįmet atstovaus duetas „Fusedmarc“.

Julios Samoilovos daina, su kuria ji turėjo dalyvauti šiųmetiniame konkurse:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (990)