Ši paini istorija prasidėjo nuo pergalingo grupės „B'Avarija“ pasirodymo atrankose. Vyrukai pelnė pirmąją vietą, tačiau „Eurovizijos“ rengėjai atmetė jų galimybę dalyvauti pareikšdami, kad jie pažeidė konkurso taisykles – per anksti paviešino lietuvišką dainos versiją.

Vis dėlto galimybė Lietuvai dalyvauti nebuvo atmesta – į konkursą galėjo vykti antrosios vietos nugalėtojas Aivaras Stepukonis. Tiesa, jis iš pradžių atsisakė šios galimybės, tačiau po kelių dienų persigalvojo.

Kol viešumoje skambėjo jo „ne“, „eurovizine“ sėkme ėmė džiaugtis trečiosios vietos nugalėtojai – grupė „Saulės Kliošas“. Būtent šioje istorijos dalyje sužimba šių metų atrankų nugalėtojos – Viktorijos Ivanovskajos, arba tiesiog Viktorijos Soya, pavardė. Tuo metu ji buvo šios grupės solistė.

Deja, viskas pasisuko taip, jog A. Stepukonis persigalvojo ir „Saulės Kliošui“, trumpai pasidžiaugus sėkme, teko pamiršti galimybę keliauti į didžiąją „Euroviziją“. Netrukus po šio įvykio Viktorija pasitraukė iš grupės ir su Denisu Zujevu įkūrė grupę „Fusedmarc“.

Viktorija grupėje „Saulės Kliošas“ 2002-aisiais:

Praėjus 15-ai metų Viktorijos sėkmė sprogo su didžiule jėga – šįmet ji ir Denisas važiuos į Kijevą atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“.

2002 metų kovo 22-ąją tuometinės grupės „B'Avarija“ narys Juozas Liesis portalui DELFI tikino, kad apeliacijos dėl sprendimo neteiks. Tą patį tvirtino ir tuometinis Lietuvos nacionalinio „Eurovizijos“ turo koordinatorius Jonas Vilimas.

„Dabar svarbiausia, kad kitas atlikėjas tinkamai pasiruoštų dalyvauti konkurse“, – sakė Juozas.

Viktorija su grupe „Fusedmarc“ 2017-aisiais:

Nors visa ši istorija vyko prieš 15 metų, „Eurovizijos“ gerbėjai puikiai atsimena A. Stepukonio pasirodymą. Scenoje jis pasirodė pasipuošęs dryžuotu megztiniu ir berete – šis įvaizdis sulaukė daugybės kritikos. Ne mažiau jos ant Aivaro pečių krito ir dėl neva nekokybiško atlikimo ir netikusios dainos „Happy You“.

Po nesėkmingo „eurovizinio“ bandymo A. Stepukonis dingo iš viešo muzikinio pasaulio, tačiau muzika iš jo gyvenimo – ne. Pastaruoju metu jis dirba garso režisieriumi, domisi kultūrų sąveikomis, lyginamosios filosofijos klausimais.

„Eurovizinių“ atrankų finalo, kuriame triumfavo Viktorija ir Denisas, akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)