- Lolita, nuo pirmųjų savo pasirodymų nepaliekate abejingų! Kodėl jūsų nematėme anksčiau?

- Reikėjo tinkamo momento. Europa ir Lietuva nebeturi ką pasakyti, aš – turiu. Šiuolaikinei pop muzikos žvaigždei svarbiausia charizma. Charizma ir drama, kaip vienis, kaip priklausomybė, kaip begalinė meilė. Drama mus valdo nuolat, sugebėjimas ją derinti su esamu laiku, balsu ir išvaizda, veda mus į sėkmę.

- Esate užtikrinta savo pergale nacionalinėje atrankoje į „Eurovizijos“ dainų konkursą?

- Juk ne veltui įdėjome tiek pastangų, kurdami šį muzikinį kūrinį drauge su „Happyendless“ komanda. Laimėsiu, nes mes su komanda intensyviai ruošiamės pasirodymui „Eurovizijai“ Ukrainoje. Dalis kostiumų, dekoracijų ir techninės įrangos jau yra Kijeve. Taip pat daugeliui kyla klausimų, ką simbolizuoja mano įspūdingi ragai ar scenoje skaldomi arbūzai, tad atsakau – tai yra ne tik mano atliekamos dainos žodžių hiperbolė, bet tuo pačiu ir visų „Eurovizijos“ vertybių atspindys – laisvė, savitumas, džiaugsmingas talentų karnavalas.

- Buvo pasklidę gandai, esą Lolita Zero tik žiopčioja, o visą solo partiją atlieka pasirodymo metu dažniausiai už jos pasislėpęs Jurijus Veklenko. Tad kaip čia yra?

- Girdėjau visko – kad mano ragai yra pripučiami, kad scenoje šoku ne aš, o manimi persirengęs Gytis Ivanauskas, kad visos šokėjos yra nelegaliai įdarbintos imigrantės, arba kad čia yra filmo reklama, o ne nuoširdus ir tikras pasirodymas „Eurovizijoje“. Negi komentuosiu kiekvieną kvailą gandą?

- Kai kurie jus lygina su praėjusia šio konkurso nugalėtoja Conchita Wurst. Įžvelgiate panašumų?

- Kaip žurnalistams pasakė pati Conchita Wurst, tai nelyginami pasirodymai, nes Lolita Zero stovi vienu laipteliu aukščiau. Juk „zero“ (angl. nulis, red. past.) yra aukščiau už pirmą vietą.

- Kaip susitvarkote su netikėtai užplūdusiu dėmesiu? Daugiau gaunate teigiamų ar neigiamų komentarų?

- Dėmesys yra mano nektaras, todėl tiesiog siurbiu į save ir mėgaujuosi. O apie kritikus atsakysiu atlikėjos Taylor Swift dainos žodžiais: „Nekentėjai nekęs, nekęs, nekęs, nekęs, nekęs“. Tiesa, kritikai nėra mano nekentėjai. Jie nekenčia savęs, nes aš esu atspindys to, kuo jie svajoja tapti. O mane visi myli, myli, myli. Nes aš myliu juos.

- Šį šeštadienį pirmą kartą koncertuosite populiariausiame Lietuvoje sostinės gėjų klube „Soho“. Manote, kad ir ten jus priims su meile?

- Nežinau. Jaudinuosi, jei atvirai. Tačiau kiekvieną kartą man pasirodžius scenoje žmonės verkia, alpsta ir mėto man savo kelnaites. Aš lipu į sceną tam, kad sudrebinčiau jų pasaulį. Aš myliu savo publiką. Tiesa, nemanau, kad labai svarbu tai, jog surengsiu pasirodymą gėjų klube. Aš koncertuoju ne seksualinei orientacijai, o žmonėms, kurie nori fantastiško reginio.

- Jūsų koncertas įvyks tarptautinę prezervatyvų – saugaus sekso – dieną. Kokią žinutę apie seksualumą siunčia Lolita Zero?

- Dievinu seksą. Tai vienas nuostabiausių dalykų pasaulyje. Nepaprastai džiaugiuosi, kad esame laisvi tai daryti su kuo norime. O ši laisvė, kaip ir bet kuri kita, duota mums kartu su atsakomybe. Man nieko nėra seksualiau už atsakingą partnerį. Svarbu ne visada galvoti mažesne galvute (šypsosi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)