„Eurovizija“ – reiškinys, kurio ekspertų Lietuvoje ne mažiau nei krepšinio žiūrovų, skelbė LRT, kviesdama į „eurovizinių“ diskusijų ir prisiminimų kupiną šou. Vakaro metu mintimis, kokia buvo nacionalinė atranka Lietuvai tik pradėjus dalyvauti „Eurovizijoje“ ir kokia ji yra šiandien, dalyvavo buvęs „Eurovizijos“ delegacijos vadovas Jonas Vilimas, pirmąją „Euroviziją“ Lietuvoje rengusi Vilija Grigonytė, „Eurovizijos“ komentatorius Darius Užkuraitis bei, žinoma, dabartinis Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas – Audrius Giržadas ir daugelis kitų.

Žinoma, pirmiausia nuskambėjo klausimas, ko gi reikia norint laimėti „Euroviziją“? Tačiau nė vienas diskusijos dalyvis negalėjo pateikti tikslaus atsakymo.

„Jei žinotume, tai seniai būtume laimėję „Euroviziją“. Aš vis juokauju, kad čia atsakymas toks pats, kaip į klausimą: kas yra meilė?“, – juokavo Audrius Giržadas.

Tiesa, kasmet, vos paaiškėjus visoms „eurovizinėms“ dainoms-pretendentėms, tiek Lietuvoje, tiek užsienyje pasipila spėlionės, kas gi šįmet laimės „Euroviziją“, vis dėlto ne visuomet spėlionės būna teisingos. „Pasitaiko ir siurprizų, pavyzdžiui pernai visi galvojo, kad laimės Rusijos atlikėjas, tačiau siurprizas – laimėjo Ukraina“, – tikino Ramūnas Zilnys, kuriam pritarė ir Darius Užkuraitis.

Ne paslaptis, kad susidomėjimas „Eurovizija“ Lietuvoje yra beprotiškai didelis. Diskusijos metu R. Zilnys tą susidomėjimą net iliustravo internete sklandančiu paveikslėliu, kuriame pavaizduota skalė, kurios kreivė gegužės mėnesį pasiekia neregėtas aukštumas. „Tas susidomėjimas laimėjus gali atslūgti, tad laimėti – šiek tiek pavojinga“, – pastebėjo D. Užkuraitis.

Prie diskusijos prisijungęs Martynas Tyla – daugiausia kartų „Eurovizijoje“ lankęsis Lietuvos atlikėjų prodiuseris. „Eurovizija“, anot jo, kurį laiką buvo it „nepalaižytas saldainis“, tačiau vos paragavus nebesinorėjo sustoti. „Kai pabandėme, kai nuvažiavome į Maskvą, labai gerai atsimenu, kaip kažas iš LRT televizijos man pasakė: „tai ką kablys į nugarą įstrigo?“, – nusijuokė M. Tyla. – tai kažkaip taip ir įvyko.“

M. Tyla į „Euroviziją“ lydėjo ne tik Donatą Montvydą, bet ir kelis kitus atlikėjus: Viliją Matačiūnaitę, Andrių Pojavį bei Moniką Linkytę su Vaidu Baumila.

Laidos "60 akimirkų" filmavimas

Į klausimą, ar D. Montvydas ketina trečiąjį kartą siekti galimybės dalyvauti didžiojoje „Eurovizijoje“ M. Tylaatsakė nė neabejodamas: „Tikrai ir manau, kad tai bus greitai, – tikino prodiuseris ir pridūrė. – Ir net jei jis nuspręs atstovauti kitai šaliai – nesupykčiau, bet jei jis atstovaus Lietuvai, stovėsiu mojuodamas trispalve.“

Pokalbio eigoje prasidėjo diskusija ir apie tai, kokios dainos reikia „Eurovizijai“. Daugumos nuomone – daina turi būti paprasta ir nuoširdi. „Jei daina neneša žinutės – ji tuščia, plastmasinė. Nieko nebus, jei tu pats žinutės neneši, jei daina neneša žinutės, jei neatidarai širdies – nieko nebus. O jei turi tikrai gerą dainą, jei tai nuoširdi tavo žinutė – viskas bus gerai“, – tikino Samas.

Tiesa, susirinkusieji pabrėžė, kad nevalia dabar kritikuoti išrinktų atstovų į šiųmetinę „Euroviziją“ – grupės „Fusedmarc“. Anot V. Grigonytės, mes dainą jau išrinkome, nes ji buvo stipriausia, todėl beliko laukti, kas bus Kijeve.

„Siūlau atsipalaiduoti, nes čia ne sportas. Kiek kartų buvome paskutiniai. Nu ir ką? Numirėm? Ne!“, – šmaikštumu dalijosi Saulius Urbonavičius-Samas prieš pat suskambant geriausiai šiųmetinių „eurovizinių“ atrankų dainai „Rain of revolution“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)