Organizacija „Gelbėkit vaikus“, Lietuvos garsenybės ir „LNK“ kanalas suvienijo jėgas, kad padėtų surinkti lėšas vaikų dienos centrams.

Labbdaringo telemaratono metu žiūrovai ne tik išvydo ypatingus žymiausių Lietuvos scenos atlikėjų pasirodymus, bet ir turėjo unikalią galimybę išgirsti vaikų, lankančių dienos centrus, ir jų šeimų istorijas.

Savo istorijas pasakojo ir sunkią vaikystę ištvėrę garsūs žmonės. Viena iš jų – dizainerė Julija Žižė.
Laurynas ir Julija Žižiai su dukrele

Kelerius metus globos namuose gyvenusi moteris ne kartą viešai pasakojo apie sudėtingą vaikystę, tėvų nepriežiūrą, patirtą badą ir gyvenimą vaikų globos namuose. Ir vis dėlto, drąsiai tikina, kad visos gyvenimo negandos ją užgrūdino ir pavertė tokiu žmogumi, kokiu ji yra dabar.

„Man šiandien niekas nebaisu, išskyrus artimo žmogaus praradimas, liga arba mirtis. Visą kitą, žinau, ištversiu. Nėra nieko neįveikiamo“, – sakė garsi mados kūrėja.

Kita koncerto viešnia, aktorė Kristina Savickytė, prieš kelis mėnesius atvirai papasakojusi, kad vaikystėje patyrė tėvų smurtą, dabar sako, kad praeities įvykiai nulėmė ir jos, kaip mamos, elgesį.

„Nebuvau tokia mama, kokia norėjau. Aš nebenoriu tokia būti ir noriu savo kalbėjimu įkvėpti žmones ir parodyti, kad nesi vienas. Gali atsistoti, nubraukti tai kas buvo ir eiti toliau“, – sakė K. Savickytė.

Koncerto metu didelė svarba skirta pokalbiams apie šeimą, pagarbą ir tinkamą auklėjimą.

Viena tvirčiausių pramogų pasaulio porų – Indrė ir Mantas Stonkai – savo vaikams kuria saugią ir mylinčią aplinką.
Indrė Stonkuvienė

„Kai tavo gyvenime atsiranda vaikai, bėdos ir vertybės pasikeičia. Tai, kas anksčiau atrodydavo didžiulė problema, atsiradus vaikams pasikeičia. Visi norai – tai, kad vaikai būtų sveiki ir laimingi. Didžiausia vertybė ir visa ko pagrindas – šeima“, – sakė dvi atžalas kartu su vyru auginanti Indrė Stonkuvienė.

Paramos koncerto vedėjų gretose – ypatingas žymių žmonių trijulė. Šou diriguoti buvo patikėta Rūtai Mikelkevičiūtei, Daivai Tamošiūnaitei ir Giedriui Leškevičiui. Teletilto pagalba jiems talkino ir Žygis Stakėnas.

Žiūrovams savo dainas dovanojo visas būrys ryškiausių Lietuvos atlikėjų: Inga Jankauskaitė ir Ilja, Violeta ir Vilius Tarasovai, grupė „Pop Ladies“, Vaida Genytė, grupė „Man-go“, Rūta Ščiogolevaitė, Nijolė Pareigytė, nauju pavadinimu debiutuojanti grupė „Magnit“, Radži, šelmiškosios „Yva“ merginos, senokai scenoje nematyti „Pikaso“ vyrukai, Monika Šedžiuvienė, Anatolijus Oleinikas, Liepa Norkevičienė ir daugelis kitų.

Didžiojo paramos koncerto „Už vaikystę“ metu LNK televizijos žiūrovai organizacijos „Gelbėkit vaikus“ globojamiems vaikams šiemet paaukojo 154 100 eurų.

Koncerto metu surinktos lėšos bus skiriamos tvarkingoms Lietuvos šeimoms, kurios šiuo metu patiria sunkumų, tačiau, suteikus pagalbos, sugebės pačios rūpintis savo vaikais. Lietuvos žmonių aukos taip pat bus padės išlaikyti organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrus visoje Lietuvoje, kuriuos kasdien aplanko apie 900 vaikų.

Dienos centruose sunkiai besiverčiančių šeimų vaikai kasdien gauna šiltus dienos pietus bei pavakarius, turi saugią, šiltą bei švarią erdvę paruošti pamokas ir užsiimti kita lavinančia veikla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)