Į projektą vairuotoją užregistravo daugiau nei 20 metų autobusą vairavęs jo tėtis Nerijus Karbauskas. Šis savo sūnų jau nuo pirmų akimirkų vertino labai prastai.

„Nulis su pliusu gal ir būtų”, – apie Kristijoną sakė tėtis.

Anot Nerijaus, jo sūnaus vairavimo įgūdžiai – tragiški: „Vairuotojas turi būti atsipalaidavęs išorėje ir susikaupęs viduje. O mano jaunuolis susikaustę ir viduje, ir išorėje. Kartais jam paralyžiuoja kairę koją, sankabą ar kartais suparalyžiuoja dešinę ir spaudžia „gazą”. Man tas kelia stresą kaip vairuotojui ir tėčiui”. Jau antroje laidoje Nerijus lyg pranašas sakė, kad gėdingas blogiausio vairuotojo trofėjus priklausys jo sūnui.

Ilgą laiką Kristijonas laidoje elgėsi ganėtinai pavyzdingai: stengėsi išklausyti pastabas, klausė šalia sėdinčio savo tėčio ir, atrodytų, nuoširdžiai norėjo pasitaisyti. Deja, visa tai išgaravo į orą, kuomet jo tėtis dėl ligos turėjo pasitraukti iš projekto. Be griežtos profesionalaus vairuotojo rankos Kristijonas visai atleido vadeles ir pasijuto, kad moka ir geba viską.

Į pagalbą vairuotojas kvietėsi vis kitus savo artimuosius lyg norėdamas prieš juos pasirodyti. Tai nebuvo į gera. Atsidūręs šalia draugų, kurie šou dalyvį skatino viršyti greitį ir pasirinkti neteisingą situacijos sprendimą, Kristijonas nebesugebėjo elgtis normaliai.

Greičio užduotyse dalyvis vis išvartydavo dekoracijas, išvažiuodavo iš trasos arba nepataisomai sudaužydavo automobilius. Vykdydamas paskutinę užduotį Kauno gatvėse, kai šalia jo sėdėjo laidos vedėjas Tomas Langvinis, Kristijonas elgėsi neprognozuojamai ir vos neatsitrenkė į prabangų automobilį. Labai greitai vilnietis tapo tikru užduočių siaubūnų, o baisiausia tai, kad vis tiek savimi labai pasitikėjo. „Tikrai nepasakyčiau, kad kuo toliau, tuo vairuoju blogiau“, – juokėsi jis.

Gavęs trofėjų Kristijonas tokio komisijos sprendimo visai nesuprato. Laidos vedėjui Tomui Langviniui tokį sprendimą teko pasipiktinusiam vairuotojui paaiškinti: „Tu varai didžiausią išgąstį visiems mūsų projekte. Komisijos sprendimu tau šis titulas atitenka todėl, kad tu esi neprognozuojamas, pavojingas kelyje ir kartais net nesuprasi, ką tu nori padaryti ir ar tikrai esi pasirengęs važiuoti į gatvę. Tu tikrai labai prastai valdai automobilį. Kad ir kaip tu gerai apie save galvotum, bet tokia yra kitų žmonių nuomonė”.

Blogiausias Lietuvos vairuotojas gavo projekto trofėjų ir gėdingą titulą. Tuo metu kiti pasitaisę šou dalyviai vairuotojų reabilitacijos centrą paliko su 500 eurų prizu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)