„Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Moterų balsas“ filmavime Donalda atvirai prisipažino, kad alkoholis ją yra įpainiojęs į išdaigas, kurios šiandien atrodo visiškai nejuokingos. „Kartą su draugu prisisprogome tiek, kad mums kvietė policiją“, - prisiminė istoriją, kurią labiau norėtų pamiršti.

„Mano dugnas, mano dugnas..? Balių, festivalių buvo daug, visi, kurie baigdavosi paryčiais, buvo prie dugno. Turiu stiprų atsakomybės jausmą, taigi niekuomet netęsdavau kitą dieną, užuot dirbusi. Dugnu gal laikyčiau sunkias liūdesio savaites, kai nemačiau nieko, tik lovą, kokteilį ir serialą televizoriuje. Taip, tikrai, tas vegetavimas buvo mano dugnas, psichinės būsenos dugnas“, - nuoširdžiai kalba Donalda.

Netekusi tėvų – iš pradžių tėčio, o netrukus – ir mamos, ji išgyveno sunkų periodą. Užplūdęs nenusakomos beprasmybės jausmas, tikina, buvęs siaubingas. Dienas ji tada leido namuose su knyga ir buteliu vyno.

„Prisimenu, prieš Vėlines pagalvojau: įdomu, ką apie tokį užsisklendimą namie mano tėvai danguje? Ar jie pritartų tokiam savęs gniuždymui? Tikrai ne!” – pasakoja Donalda ir su šypsena priduria, kad tai tėčio nuopelnas, jis danguje sukirtęs rankomis su angelais ir ją išgelbėjęs.

Per penkis blaivybės mėnesius, sako, renginių organizatoriai vos keletą kartų jai pasiūlę alkoholio. „Pasakau, kad nevartoju ir niekam klausimų nekyla“, - sako.

Taip lengvai atsisveikinti su svaigalais, kaip pavyko Donaldai, išeina ne visiems. „Moterų balse“ nuskambės siaubinga Virginijos Blaževičienės (53) istorija. Alkoholiko dukra, ji ir pati buvo įnikusi į alkoholį, gyveno šalia alkoholizmu sergančio žmogaus. Šiandien Virginija - priklausomybės ligų ir santykių konsultantė, Geštalto metodo terapeutė, padedanti iš alkoholio liūno išlipti kitiems.

Apie priklausomybes, apie tai, kur ieškoti pagalbos, laidoje kalbės Meikštų dvaro įkūrėjas Mindaugas Survilas. Į jį kreipiasi ir visuomenėje gerai žinomi žmonės. „Liga nesirenka profesijos“, - tikina Mindaugas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)