Antradienio vakarą vykusių filmavimų metu ant scenos žengia Vidas Bareikis, Marius Petrauskas, Milda Martinkėnaitė ir Saulenė Chlevickaitė, Lolitos Zero slapyvardžiu pasivadinęs Gytis Ivanauskas, grupė „Fusedmarc“, Erika Astrauskaitė, grupė HIT, Virgis Valuntonis, Gražvydas, Greta Zazza, Vilija Matačiūnaitė, Dovydas Petrošius ir grupė „Strėlės“.

Komisijoje šįkart – atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu, operos solistė, pedagogė Sigutė Stonytė, muzikologas Darius Užkuraitis bei muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

Komisijos narių nuomonė lemia tik pusę (50 proc.) vertinimų. Likusi dalis ir „eurovizininkų“ likimas – žiūrovų rankose. Žiūrovai savo balsus už favoritus kviečiami atiduoti šeštadienio vakarą, tiesioginio balsavimo metu.

Pirmasis ant scenos lipo ir emocingą dainą „Paint the sky blue“ atliko „Eurovizijos“ naujokas Gražvydas. Dangaus žydrynės nematančiam vaikinui iš jaudulio pasirodymo pradžioje net sudrebėjo rankos, tačiau žiūrovų palaikymas ir plojimai jam suteikė drąsos.

„Švarus kaip krištolas“, – Gražvydo balsą gyrė S. Stonytė. O štai D. Užkuraičiui atrodė, kad vaikinui pritrūko pritariamųjų vokalistų ir, galbūt, kitokios dainos aranžuotės.
Gražvydas

Dainą „Rain Of Revolution“ antruoju numeriu traukė grupė „Fusedmarc“. Išskirtinio balso vokalistei Viktorijai pritarė trys pritarančiosios vokalistės. Energingas pasirodymas sužavėjo komisijos narius. Jazzu net prasitarė, kad ši daina galėtų būti Lietuvos koziris „Eurovizijoje“.

„Nesitikėjau, kad „Fusedmarc“ prisiruoš dalyvauti atrankoje. Ko gero, per tris matytus atrankos konkursus, šis pasirodymas man patiko labiausiai.

Prieš porą metų latviai džiaugėsi Aminata, o čia – ne blogiau ir net gal kiečiau, ką. Žinau, koks dinamitas scenoje gali būti Viktorija“, – liaupsių negailėjo R. Zilnys.

„Man tai vienas gražiausių vokalų Lietuvoje per visą istoriją“, – apie vokalistės balsą sakė J. Arlauskaitė-Jazzu.
„Fusedmarc“

Trečiasis ant scenos lipo Marius Petrauskas. „She's my universe“ – su šia daina jis siekia prasiskinti kelią į „Euroviziją“. Tik ar pavyks?

„Jūs dainavote dainą, kuri yra standartinė. Ji graži, bet nuspėjamai padaryta. Manau, kad didžiojoje „Eurovizijoje“ tai būtų gražu, bet po to tokia daina galėtų paskęsti tarp kitų. Jūsų gražus balsas, Jūs tikrai nekaltas dėl dainos", – sakė D. Užkuraitis.

S. Stonytė pasidžiaugė gerais Mariaus vokaliniais duomenimis, tačiau patikino, kad atlikėjui reikėtų išeiti iš savo komforto zonos, kad parodytų viską, ką gali.

Pats M. Petrauskas juokėsi, kad „kas bus, tas bus, bet žemaitis nepražus“.
Marius Petrauskas

Dovydo Petrošiaus pasirodymas šįvakar ketvirtas. „Love is free“ - dainuoja jis. Ar jausminga, gal net kiek banaloka daina gali pavergti viso pasaulio širdis?

R. Zilnys sakė, kad tai – visiškai vidutiniškas kūrinys ir kad „Eurovizijoje“ toks kūrinys būtų iškeltas aukštai lentelėje, atlikėjas turi būti charizmatiškas, fantastiškai dainuotų ar žiūrovas tiesiog negalėtų nuo jo atplėšti akių. Tik šių dalykų, anot R. Zilnio, vaikinui pritrūko.
Dovydas Petrošius

„Bastard“ – jautriai išdainavo penktuoju numeriu pasirodžiusios grupės „Strėlės“ narės. Viena vokalisčių Jekaterina Pranevič praėjusiais metais jau bandė laimę „Eurovizijoje“. Ar šis kartas nemeluos, sužinosime jau šeštadienio vakarą. O komisijos verdiktas štai toks:

J. Arlauskaitė-Jazzu buvo nustebinta merginų jausmingumu, mat dainos pavadinimas – labai rėkiantis, rokeriškas. Justė negailėjo pagyrų merginoms ir tikino, kad jų vokaliniai sugebėjimai jai padarė įspūdį.

„Tai buvo nepaprastai gražu. Užliūliavo“, – sakė D. Užkuraitis.
„Strėlės“

Virgis Valuntonis, atlikęs dainą „Victorious“, buvo šeštasis. Tik štai pergalingas dainos pavadinimas nebūtinai reiškia, kad daina verta kelialapio į „Euroviziją“.

„Pavadinimas ir yra geriausias dalykas, kurį turi ši daina. Kūrinys niekuo nėra ypatingas. Virgis suaugęs žmogus, priims tai su humoru“, – sakė R. Zilnys.

Justė tikino, kad Virgio balsą reikėtų šiek tiek pašlifuoti, bet daina...

„Pati daina – tragedija. Prasta estrada visomis prasmėmis“, – rėžė J. Arlauskaitė-Jazzu.
Virgis Valuntonis

Vilijai Matačiūnaitei „eurovizinė“ scena ne naujiena. Tačiau jos galimybes antrąsyk atstovauti Lietuvai komisija vertina skeptiškai. Septintuoju numeriu pasirodžiusi atlikėja, sudainavusi dainą „I see the Lights“, sulaukė nemažai kritikos.

„Suprantate, iš didelio rašto išeita iš krašto. Visada sakiau, kad muzika yra matematika plius siela. Čia girdėjau tik matematiką, nebuvo jokio jausmo. Jūs pati, Vilija, matėsi, vokaliai nelabai stabiliai jaučiatės. Daina šį kartą buvo absoliutus bardakas. Sedėjau ir man net gaila buvo, kodėl negalėjau apčiuoti prasmės“, – kritikos negailėjo Jazzu.

D. Užkuraitis Viliją pavadino muzikante-chameleone. Ir tai šįkart – ne komplimentas.

„Šįvakar matėme Vilijos eksperimentą, bet ar jis vykęs... Pati savęs paklausysite, Jūsų viršūnės buvo keistai sudainuotos“, – sakė D. Užkuraitis ir, vis dėlto, pagyrė gražią atlikėjos suknelę.
V. Matačiūnaitė

Aštuntosios „eurovizininkės“ – Milda Martinkėnaitė ir Saulenė Chlevickaitė su daina „Paperheart“.

„Milda ir Saulenė prieš metus dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje atskirai. Gerai atrodote scenoje, damos. Daina nėra bloga, bet ir nėra didelis stebuklas. Visai gerai skambantis popmuzikos kūrinys su visai gerai įsimenančiu priedainiu“, – sakė R. Zilnys ir merginas pavadino dviem lietuviškomis Kylie Minogue scenoje.

M. Martinkėnaitė ir S. Chlevickaitė

Devintasis scenoje pasirodė Gytis Ivanauskas, įkūnijęs personažą Lolitą Zero ir atlikęs kūrinį „Get Frighten“.

Į sceną G. Ivanauskas žengė apsivilkęs spindinčią aukso spalvos suknelę, užsidėjęs ilgų plaukų peruką ir galvą padabinęs didžiuliais raudonais ragais.

Energingą pasirodymą vainikavo iš didžiulių ragų pasirodžiusios liepsnelės.

„Man atrodo, kad šis pasirodymas yra vienintelis, apie kurį norėsime pasisakyti visi. Tai buvo įspūdinga. Išties, Lolita, Jūs šįvakar spindite. Pagaliau atsipalaidavome. Šis pasirodymas parodo, kad kartais nebijome būti ironiški, galime pakvailioti. Nebūtina į viską žiūrėti jautriai. Tai vienintelis pasirodymas, kuris jau dabar yra išbaigtas“, – sakė Justė Arlauskaitė-Jazzu.
G. Ivanauskas

Grupė HIT – dešimtosios. Blizgiomis suknelėmis pasidabinusi merginų trijulė, sudainavusi dainą „I wanna love you tonight“, sulaukė ir pagyrų, ir kritikos.

D. Užkuraitis sakė, merginų tembras jį suerzino, joms reikėjo geresnio atlikimo: „Jūsų balsai nelabai derėjo. Na, o daina – šiaip sau, atlikimas taip pat vidutinis“.

S. Stonytė gynė merginas ir sakė, kad jų balsai lavinti. „Galbūt daina vidutinė, ką bedarydamas jos neprikelsi“, – sakė operos solistė, pedagogė.
Grupė HIT

Vienuolikti – Vidas Bareikis ir Ieva Zasimauskaitė. Ir nors Ieva, kaip solo atlikėja, jau išplėšė bilietą į tolesnį konkurso etapą, su Vidu ji atliko dainą „I love my phone“.

J. Arlauskaitei-Jazzu duetas išties patiko, nors ji tikino, kad dainos tema jau kiek nuvalkiota ir banaloka.
Vidas Bareikis ir Ieva Zasimauskaitė

Numeris dvylika atiteko Erikai Astrauskaitei ir jos dainai „No More“.

„Į „Euroviziją“ važiuojame nugalėti. Ir dainos reikia kažkuo ypatingos. Daina nėra bloga, bet nėra ypatinga. Bet Jūsų atlikimas puikus!“ – pasirodymą komentavo D. Užkuraitis.

S. Stonytė tikino, kad atlikėja – stipri, bet daina jai per silpna.
Erika Astrauskaitė

Greta Zazza buvo paskutinė. Mergina atliko dainą „Like I Love You“ Tačiau ar jos kūrinys nuves į Kijevą?

„Į kitą etapą tikiuosi, kad tikrai taip. Mano akimis, geras pasirodymas, geras kūrinys. Jūs tikrai esate tarp mano favoričių šį vakarą“, – sakė R. Zilnys.

R. Zilniui prieštaravo J. Arlauskaitė-Jazzu ir patikino, kad ši daina buvo pritempta prie radijo formato. Esą toks pats ritmas, tokia pati melodija kaip ir daugelyje kūrinių. Užtat Justę sužavėjo nenuginčijama Gretos charizma.

O štai S. Stonytė negailėjo Gretai liaupsių ir tikino, kad tai buvo geriausias šio vakaro pasirodymas.
Greta Zazza
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)