Šeštadienio atranka jau nufilmuota, komisija savo balus atlikėjams paskyrė, tačiau žiūrovų balsavimas vyks gyvai, o jis lemia 50 procentų sėkmės, todėl natūralu, kad visi „Eurovizijos“ atrankos dalyviai spaudžia kumščius, tikėdamiesi geriausio. Kitu atveju jų didžiosios svajonės nugarmės žemyn upe, taip ir nespėjus įgyvendinti visų savo pasirodymo idėjų.

Bet tai – ne apie Mią. „Aš siaubingai bijau aukščio!“ – po savo pasirodymo, kuris vyko 2,5 metrų aukštyje, prisipažino dainininkė. O kas nusprendė, kad ji turi atlikti kūrinį, sėdėdama ant sosto, lyg ant uolos virš bedugnės? „Aš pati!“ – kvatojo Mia.

Kovodama su aukščio baime ji, atrodytų, įveikė ir kitas vidines savo problemas: moteris filmavimo metu tiesiog švytėjo, o išklausiusi palankius komisijos komentarus šoko ant kaklo savo pagalbininkams.

Pernai „Eurovizijos“ atrankose atlikėja Catrinah visus stebino įspūdingomis sceninėmis konstrukcijomis ir kostiumais – Laisvės statulos paminklu, futuristiniais šalmais, veidrodiniais kombinezonais. Visų šių dalykų autorius – Marius Vepšta, šiais metais dirbantis su Mia ir akivaizdžiai parodantis, kad tai buvo teisingas atlikėjos pasirinkimas. Kartu jai talkina operos solistas Antanas Zakarauskas. Vyrų įkvėpta Mia ir įsidrąsino atlikti tokį numerį, kurį salė stebėjo sulaikiusi kvapą. Tiesa, vėliau paaiškėjo, kad tai – netgi supaprastintas variantas: kai kurių režisūrinių sprendimų teko atsisakyti, kad nekiltų pavojaus atlikėjos sveikatai. Tačiau jei Mia patektų į kitą etapą, kūrybinga komanda nusiteikusi sukurti dar vieną adrenalino kupiną pasirodymą.

Dar kartą pasirodyti komisijai bei žiūrovams svajoja ir V. Lacko iš Rusnės, kurio nuoširdumas paperka geriau nei pernai išreklamuoti rūkyti karšiai: sykį atsivežęs jų į filmavimą Vilniuje, dainininkas šiemet „eurovizines“ atrankas pradėjo nuo anekdotais virtusių istorijų apie pamario žuvį, kurios jis neva ir vėl atgabenęs pilną bagažinę. Atrodė, kad tai dainininką šiek tiek vertė rausti, nes iš tiesų karšių jis neatsivežė, bet juokėsi, kad šią klaidą ištaisys, jei tik žiūrovai leis jam pasirodyti kitame etape.

Savo pasirodymu filmavimo vakarą nebuvo patenkinta I. Zasimauskaitė, tačiau komisijai ji patiko ir dabar atlikėjai lieka tikėtis, kad ir žiūrovai jai bus palankūs. O štai R. Kaušiūtė, kaip juokais atskleidė atrankos vedėjos, „Eurovizijoje“ dalyvauja net nepaisydama, kad mama neleido. „Iš kur jūs žinote? Ar jūs skambinote mano mamai?“ – filmavime stebėjosi Rasa.

Filmavimo akimirkos:

Linksmi pokalbiai, originali kūryba ir daugybė skirtingų įvaizdžių – jau šį šeštadienį nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje, 21 val. per LRT televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)