Nors viskas vyko savo noru, Aušra giliai širdyje jaučia, tarsi iš jos buvo atimta kažkas labai brangaus. Kažkas, ko lyg ir netrūksta, bet kai supranti, kad jau neturi – pasidaro liūdna. Taip jautriai ji kalba apie lietuvišką pasą.

Ir nors atrodo niekas nepasikeitė, iš tikrųjų pasikeitė labai daug kas. Tol, kol Lietuva nepriima dvigubos pilietybės įstatymo, žmonės masiškai atsisako lietuviško paso ir tampa jas priglaudusių šalių piliečiais. Ne dėl to, kad nemylėtų savo gimtinės, ar neplanuotų čia sugrįžti. Priimti svetimą pilietybę ir atsisakyti savos – priverčia pačios įvairiausios aplinkybės.

„Pradėjau sėdėti internete, skaityti įstatymus, kaip galėčiau išsaugoti Lietuvos pilietybę, kokios yra istorijos žmonių. Bandžiau visokius variantus žiūrėti, bet nei palei vieną įstatymą aš nepraeinu. Va tas buvo ir skaudžiausia“, - laidoje „Emigrantai“ pasakos Aušra Gečienė. Kaip sako ji: užsienio šalyje gyventi su vietiniu pasu – daug lengviau. Atsiveria didesnės galimybės.

„Islandijoje turiu savo namus, darbą, draugų, čia gimė antras mano sūnus, bet aš vis tiek myliu Lietuvą”, - tikina A. Gečienė. Laidos „Emigrantai“ metu Aušra palies svarbią temą – iš Lietuvos emigruoja tūkstančiai piliečių. Gal dvigubos pilietybės įstatymas taps vieninteliu išsigelbėjimu lietuvių tautai? „Emigrantai“ – antradienio vakarą, 19:30 per LRT televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)