Pirmadienio pavakarę į sostinės senamiesčio terasą 16 pretendenčių atvyko specialiai surengtam susipažinimui su KK2 laidos vedėju T. Ališausku. Į susipažinimo vakarėlį atvyko modelis Simona Burbaitė, atlikėja Anžela Adamovič, aplinkos viceministro Lino Jonausko žmona Evita Jonauskė, aktorė Vaida Lisikaitė ir kitos kandidatės.

Tiesa, gražiai prasidėjęs vakarėlis netrukus apkarto. Laidos prodiuseris Saulius Bartkus liūdna gaida pareiškė apie sukčiavimą ir neskaidrų balsavimą.

„Kova aštri, įtempta, tačiau norėčiau šiek tiek pakalbėti apie balsavimus. Mus truputėlį nuliūdino tai, kad daugelis balsų ateina ne iš Lietuvos, o iš užsienio. Tai suteikė pagrindo įtarimams, kad balsavimas vyksta automatizuotai. Todėl mes nusprendėme atsižvelgti į šiuos balsavimus tik iš dalies.

Rugpjūčio 24 dieną T. Ališauskas žiūrovams pristatys visas 16 kandidačių ir tuomet bus paleistas tiesioginis balsavimas“, – sakė S. Bartkus.

Prodiuseris patikino, kad šis būdas – sąžiningiausias, mat už kai kurias merginas internetiniame portale „LNK Go“ balsų skaičius didėja žaibišku greičiu.

KK2 laidos vedėjų susipažinimo vakarėlis

„Buvo mintis anuliuoti kai kurių kandidačių rezultatus. Merginos pačios prisipažino, kad tie balsai tikrai negali būti jų – per keletą dienų balsai užaugo tūkstančiais“, – sakė S. Bartkus

Viena ryškiausių pretendenčių į KK2 vedėjas atlikėja A. Adamovič patikino pastebėjusi, kad balsavimas vyksta neskaidriai, mat už dvi kandidates balsuojama pernelyg aktyviai.

„Aš į dieną gal po šimtą tūkstančių kartų atidarau balsavimo nuorodą, kad pabalsuočiau už save. Visada žiūriu ir į kitų merginų balsus“, – sakė A. Adamovič ir pridūrė pastebėjusi, kad už dvi merginas balsuojama itin aršiai. „Jei jau sukčiauja, tai galėtų tą daryti ne taip akivaizdžiai.“
A. Adamovič

KK2 vedėjas T. Ališauskas taip pat nepraleido progos pareikšti savo nuomonę apie būsimos partnerės atranką ir, jo akimis, netinkamą balsavimo būdą.

„Manau, kad balsų skaičiavimus reikia iš esmės peržiūrėti. Net „Eurovizijoje“, net tame nulaižytame renginyje, yra žiūrovų balsai ir komisijos balsai. O čia... Aš gaunu vedėją kaip iš dangaus nukritusią! Staiga ateinu į darbą ir bum... stovi moteriškė.

Aš šitoje laidoje esu, ar manęs jau nebėra? Ar mano balsas gali kažką lemti? Noriu mažų mažiausiai kaip „Eurovizijoje“ – 50 proc. balsų žiūrovų, 50 – Ališausko. Negi tiek daug prašau?“ – pareiškė T. Ališauskas, kreipdamasis į laidos prodiuserį S. Bartkų. Pastarasis paprašė kelių minučių pertraukos pasitarimui.
T. Ališauskas

Po trumpo pasitarimo S. Bartkus pateikė naują balsavimo variantą. Jis balsus skirstyti siūlė šitaip: balsavimas portale „LNK Go“ turės 25 proc., SMS žinutės, kurios už trokštamą kandidatę bus siunčiamos paskutinės laidos metu, nusvers dar 25 proc. Tačiau lemiamas žodis bus skiriamas T. Ališauskui – jo pasirinkimas turės didžiausią įtaką – net 50 proc.

„Bet jei matysime, kad už tam tikras merginas balsuojama iš Seišėlių ar Pietų Afrikos Respublikos – portalo balsavimą anuliuosime“, – sakė S. Bartkus.
S. Burbaitė

Netrukus apie sukčiavimo skandalą prabilo ir tituluota gražuolė, tinklaraštininkė S. Burbaitė. Ji – viena iš dviejų merginų, už kurias balsų daugėja ne dienomis, o valandomis ar net minutėmis.

„Suprantu merginų apmaudą ir pyktį. Taip galėjo nutikti dėl to, kad turiu atitinkamą skaičių sekėjų, žmonių, kurie mane seka, bet jų pagalba čia nelabai reikalinga. Tokiais būdais niekada nemėginčiau užimti pirmos vietos“, – dėl sukčiavimo skandalo savo poziciją išreiškė tituluota gražuolė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (341)