Ne mažiau įdomi ir laidos autorių bei kūrėjų komanda. Savaitinius dokumentinius publicistinius pasakojimus kurs šeimos trio: Nacionalinės premijos laureatas, Lietuvos kino apdovanojimo − „Sidabrinės gervės“ laimėtojas režisierius Audrius Stonys, daugelio publicistinių programų autorius aktorius Česlovas Stonys ir ne vieną televizijos laidą kūrusi ir vedusi žurnalistė Aistė Stonytė.

Naujos laidos kūrėjai žada atrasti iki šiol dar negirdėtų žinomų žmonių biografijos detalių, atskleisti tik juos pažinojusiems žmonėms žinomas charakterio savybes, būdą, pomėgius, silpnybes, aistras ar viltis, rašoma pranešime spaudai.

Dokumentinis pasakojimas apie ryškią žymę Lietuvos kultūriniame gyvenime palikusią asmenybę, jo gyvenimą lydėjusias dramas, išgyvenimus, įkvėpimus, pakilimus ir nuopolius, žiūrovui leis pažinti ir suprasti legenda vadinamo žmogaus dažnai nematomą, užmirštą, nesuprastą, bet ne mažiau įdomią ir svarbią gyvenimo pusę.

Studijuodami daugiabriaunius iškilių asmenybių portretus, laidos kūrėjai stengsis atskleisti, kad legendomis vadinamos asmenybės − ne tik talentingi kūrėjai, bet pirmiausia žmonės su savo dažnai tiek pat spalvingomis, kiek ir sudėtingomis biografijomis.

Laidos „Legendos” kūrėjai tikisi, kad laida patrauks ne tik siauro intelektualų rato dėmesį, o sukaupta dokumentinė medžiaga taps vertinga kultūrinio paveldo dalimi ateities kartoms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją