Filmo „Princesė Diana: Jos gyvenimas, jos mirtis, tiesa“ prodiuserė Susan Zirinsky teigė interviu: „Mane labiausiai nustebino tai, kad iki vestuvių jie buvo susitikę tik 12 kartų. Jie buvo susitikę 12 kartų, tada princas Phillipas ėmė spausti sūnų ir pasakė: „Turi tinkamai pasielgti.“

Jei tai tiesa, 1981 m. vasarį susižadėję, o liepą susituokę princas Charlesas ir Diana menkai vienas kitą pažinojo, o per penkis mėnesius iki vestuvių dienos buvo vos kelis kartus susitikę.

Dviejų valandų trukmės dokumentiniame filme princesės Dianos draugė Lana Marks pasakojo, kad neilgai trukus iki žūties princesė Diana jai sakė: „Tikrai mylėjau tik vieną vyrą, tai Charlesas.“

Šis dokumentinis filmas – vienas iš kelių filmų, sukurtų minint 20-ąsias princesės Dianos žūties metines Paryžiuje 1997 m. rugpjūtį.

Neseniai rodytame filme „Princesės Dianos gyvenimas ir mirtis: tyrimas“ jos artima bičiulė James Colthurst pasakojo, kaip Diana bijojo, kad po skyrybų su Charlesu Camilla išstums ją iš sūnų gyvenimo: „Ji labai bijojo, kad tai ne pamotė berniukams, kad ją bandys nušalinti, o Camilla bandys užimti jos vietą.“

Dianos sūnūs princas Williamas ir princas Harry‘is irgi dalinsis prisiminimas apie savo motiną dokumentiniame filme, kurį HBO ir ITV sukūrė 20-ųjų princesės žūties metinių proga.

Princai kalbės apie motinos įtaką jų gyvenimams, apie jos labdaringą veiklą ir paramos projektus daugelyje sričių – pagalbos sergantiems ŽIV, benamiams ir kitose srityse.

ITV televizijos prodiuserė Jo Clinton-Davis teigė, kad dokumentiniame filme princesės Dianos gyvenimas bus parodytas naujai, žvelgiant iš retos jo sūnų ir artimų draugų perspektyvos.

„Šis naujas ITV filmas suteiks galimybę pažvelgti į princesės Dianos gyvenimą naujai, per intymius jos dviejų sūnų, artimųjų ir draugų pasakojimus, daugelis iki šiol nebuvo viešai kalbėję. Tai padės sukurti unikalios asmenybės, palietusios milijonų žmonių gyvenimą, portretą“, – sakė ji.

„Oxford Film and Television“ prodiuseris Nickas Kentas sakė: „Šiame filme Diana bus parodyta dar kitaip, geriausiai ją pažinojusių žmonių akimis.“

Filmą režisuos Ashely Gething, kuri pernai kūrė dokumentinį filmą apie karalienę „Karalienei – 90 metų“.

1997 m. Diana viešėjo Paryžiuje su savo vaikinu Dodi‘u Fayedu po vasaros atostogų Prancūzijos pietuose. Tuo metu jos vaikai atstogavo su karaliene Balmoralo pilyje.

Pora buvo apsistojusi viešbutyje „Ritz“, kuris priklausė D. Fayedo tėvui Mohamed al Fayedui. Pora žuvo automobilio avarijoje kartu su vairuotoju – apsaugos viršininku Henriu Paulu. Vėliau tyrimas parodė, kad jis vairavo neblaivus ir viršijo greitį, kai jie įvažiavo į Alma tunelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)