Pippos ir Jameso vestuvėse dalyvavo apie 300 kviestinių svečių. Visi jie dar gerokai iki šventės pradžios buvo sukviesti į Berkšyre esančią vilą, kurios kieme buvo sukonstruoti didžiuliai stiklo „rūmai“ šventei.

Į vilą įvažiuojantys asmenys turėjo unikalius atpažinimo kodus, kurie buvo pasirinkti likus trims mėnesiams iki ceremonijos.

Negana to, visiems vyrams buvo suteikiama galimybė šventės vietoje gauti naujus baltus marškinius, jei tik to prireiktų.

Puota buvo surengta stikliniame statinyje, kurio vertė – apie 100 tūkst. svarų (115 tūkst. eurų). Šį statinį būrys darbininkų dvaro kieme statė apie tris dienas.

Kone labiausiai laukiami svečiai šiose vestuvėse buvo princas Harry ir jo mylimoji Meghan Markle.

Susirinkusi minia mėgavosi oro akrobato pasirodymu, kuris buvo atliktas skriejant „Supermarine Spitfire“ – vienviečiu lėktuvu, kuris buvo sukonstruotas dar Antrojo pasaulinio karo matu.

Apie pusę dešimtos vakaro šeima bet artimiausi draugai sutuoktiniams pradėjo sakyti sveikinimo kalbas.

Viena ryškiausių vestuvių akimirkų buvo tuomet, kai jaunikio brolis Spenceris užtraukė „Beatles“ dainą, prie kurios prisijungė dauguma šventės svečių.

Šaltinių žiniomis, jaunikis Jamesas tarė tokią kalbą, kad dauguma svečių šypsojosi, juokėsi bei kikeno.

Pirmasis jaunųjų šokis įvyko gerokai po 22 valandos vakaro.

Norėdami ceremoniją išlaikyti paslaptyje, Pippa ir Jamesas pakvietimus svečiams išsiuntinėjo kartu su kalėdinėmis atvirutėmis, vis dėlto kai kuriems žiniasklaidos atstovams buvo leista įamžinti jų šventę nuotraukose.

Kadangi vestuvėse dalyvavo ir karališkosios šeimos nariai, imtasi itin griežtų saugumo priemonių. Be kita ko, tame rajone uždrausta skraidyti lėktuvams ir bepilotėms skraidyklėms.

Pranešama, kad vietos gyventojams buvo išdalytos specialios apyrankės ir paprašyta su savimi turėti asmens dokumentus.

Bažnyčioje nebuvo matyti princo Harry merginos, amerikiečių aktorės Meghan Markle, tačiau ji dalyvavo vakare pobūvyje.

Po ceremonijos bažnyčioje svečiai buvo pakviesti į priėmimą netoliese esančiuose nuotakos tėvų namuose.

Akimirkos iš Jameso ir Pippos vestuvių:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)