1984-aisiais Lietuvoje gimusi J. Moro lankė Vilniaus Adomo Mickevičiaus mokyklą, lankė įvairius būrelius Vilniaus lenkų kultūros namuose. Joanna mėgo dainuoti, lankydama muzikos mokyklą išmoko groti fortepijonu ir akordeonu, lankė šokių pamokas. Paauglystėje ėmė lankyti dramos būrelį, padėjusį pamatus jos tolesnei karjerai.

2003-aisiaisi J. Moro iš Lietuvos persikėlė gyventi į Lenkijos sostinę, kur tęsė aktorystės studijas Aleksandro Zelverovičiaus vardo valstybinėje Varšuvos teatro akademijoje.

Pirmąkart J. Moro televizijos ekrane žiūrovai išvydo 1997-aisiais – ji atliko vaidmenį seriale „Klanas“. Aktorės biografijoje – ir įkūnyti personažai kino filmuose. Tačiau, kaip pati sako, dalis vaidmenų kino filmuose jos nežavėjo, esą nebuvo pakankamai dramatiški.

Lietuvoje augusi aktorė didžiausią pripažinimą pelnė 2012 m. nusifilmavusi populiariame televizijos seriale „Ana German“. Seriale J. Moro atliko pagrindinį vaidmenį – įkūnijo „baltuoju Lenkijos scenos angelu“ vadintą dainininkę A. German. Vaidmuo ją išgarsino ne tik Lenkijoje, bet ir Rusijoje.

Šiuo metu aktorė toliau sėkmingai vysto karjerą ir rūpinasi pagausėjusia šeima. J. Moro ir jos sutuoktinis, informacinių sistemų inžinierius M. Špilevskis augina du sūnūs Jeremį ir Mikalojų.

J. Moro tėvai ir šeimą sukūrusi sesuo iki šiol gyvena Lietuvoje.

Apie Špilevskių šeimos tragediją

Pirmadienį, apie 11.45 val., į Špilevskių sodybą, kur vyko nemenkas remontas (keičiami pastatų stogai ir kt.) padirbėti atėjęs kaimynas pamatė itin žiauriai nužudytus sutuoktinius. Iš jų galvų mažai kas buvo likę. Buvusi mokytoja Teresa Špilevska gulėjo lauke, greta gyvenamojo namo durų. Matematikos profesorius Edvardas Špilevskis - namo viduje.

Atvykus policijai, jų jaunesnysis sūnus buvo užsidaręs vonioje. Kai ten įsiveržė pareigūnai, iki pusės nuogas įtariamasis šoko ir kažką dainavo angliškai. Vyras neklausė pareigūnų nurodymų, todėl buvo panaudotas elektroimpulsinis prietaisas „Taser“.

Net surakintas ir į lauką išvilktas vyras nenustojo dainuoti. Gulėdamas ant žemės jis ir toliau kažką dainavo anglų kalba. Susikalbėti su juo buvo neįmanoma, žmogus elgėsi visiškai neadekvačiai. Todėl jis buvo išvežtas į psichiatrijos ligoninę.

Inteligentiškoje Špilevskių šeimoje užaugo trys vaikai: du sūnus ir dukra. Užaugę du vaikai išvyko iš Lietuvos, Vilniuje liko tik vienas sūnus. Dukra dabar gyvena užsienyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)