Priežastis labai paprasta – tiesiog toks jo pasirinkimas, skelbia hellomagazine.com.

34 metų princas Williamas nemūvi vestuvinio žiedo, nes jam nepatinka papuošalai. Taip jis nusprendė dar prieš vestuves.

Princas Williamas nėra vienintelis britų karališkosios šeimos narys, priėmęs tokį sprendimą. Nors su karaliene Elžbieta II santuokoje pragyveno beveik 70 metų, princas Philipas taip pat niekada nemūvėjo vestuvinio žiedo.

Williamo tėvas princas Charlesas tokį papuošalą nešioja – ant kairiosios rankos mažojo pirštelio.

Tradicija moterims mūvėti vestuvinius žiedus siekia senovės Egiptą, tačiau tik praėjusiame amžiuje juos ėmė mūvėti ir vyrai.

Dauguma užsienyje kariaujančių Vakarų valstybių vyrų nusprendė mūvėti žiedus kaip namuose paliktų žmonų ir šeimų prisiminimą.

Vestuvinis žiedas tradiciškai mūvimas ant kairės rankos ketvirto piršto. Nuo seno tikima, kad šį pirštą ir širdį jungia tiesioginė vena, kurią romėnai vadino „meilės gysla“.

Williamo žmona Kate mūvi vestuvinį žiedą, pagamintą iš aukso, išgauto iš šiaurės Velse esančios „Clogau“ kasyklos. Iš tokio aukso pagaminta daug žiedų karališkosioms vestuvėms. Pavyzdžiui, žiedus iš šio aukso nešiojo Karalienė Motina ir Velso princesė Diana.

Karalienė aukso iš kasyklos paskutinį kartą gavo 1986 metais, būtent iš jo ir nulietas Kate Middleton vestuvinis žiedas.

Poros vestuvių ir kitos gyvenimo akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)