Leidinys „Telegraph“ skelbia, kad du kartus per savaitę karališkosios virtuvės šefas Markas Flanaganas pateikia jai valgiaraštį ir ji pažymi tai, ko norėtų ir išbraukia tuo metu nepageidaujamus patiekalus.

Taigi, kaip atrodo kasdienis karalienės valgiaraštis?

Kone svarbiausias pusryčių elementas – ne patiekalas, o tai, kad Elžbieta II visuomet pusryčiauja ne viena, o su princu Filipu. Vis dėlto, ką gi jiems virėjas patiekia ant stalo? Javainių, jogurto, klevų sirupo ir skrebutį su džemu. Vietoje rytinės kavos karalienė renkasi juodos arbatos su pienu puodelį. Tiesa, arbatos cukrumi ji nesaldina, tačau arbata būtinai turi būti patiekta nedideliame kiniškame arbatinuke.

Beje, jei karalienė Elžbieta II panorėtų sotesnių pusryčių – ant jos stalo keliautų kiaušinienė su rukytos lašišos gabalėliais ir triufelių drožlėmis. Tiesa, tokiais pusryčiais karalienė mėgaujasi tik tada, kai brangiųjų triufelių gauna dovanų, o ne perka pati.

Priešpiečius karalienė Elžbieta II dažniausiai valgo viena. Jos šefas Darrenas McGrady tikina, kad nėra griežtų priešpiečių taisyklių, tad garnyrui rinka ir ryžiai, ir makaronai, ir bulvės.

Žinoma, neatsiejamas karalienės ritualas – popietės arbatėlė. Prie jos gali būti patiekti nedideli sumuštinukai su agurkais, rukyta lašiša ar kiaušiniais ir majonezu. Taip pat ir sausainiai, jei karalienei norisi ko nors saldaus.

Kartais prie arbatos ji renkasi vaikystę primenantį desertą – apskritimais supjaustytą duoną su džemu. Tokiu skanėstu ji lepindavosi vaikystėje, kai augo kartu su princese Margareta.

Vakarienė karalienės rūmuose yra tradicinė, kaip ir daugelio britų namuose. Ant stalo patiekiami patiekalai iš jautienos filė kartais iš lašišos.

Beje, jei kartais karalienė gurkšteli ir taurę šampano arba džino su ledukais prieš priešpiečius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)