Jai dažnai tenka demonstruoti tobulą kūno formą, kurią būtina išsaugoti visus metus. Jeigu ji ir paiso kieno nors patarimų, tai asmeninio trenerio, suformavusio aktorės kūną taip, kad jai puikiai tinka tarsi antra oda prigludę kostiumai ar suknelės.

„Daily Mail“ pakalbino S. Johansson buvusį trenerį Bobby Stromą, ruošusį ją juostoms „Geležinis žmogus 2“ ir „Keršytojai“. Jis atsakė į klausimus apie mėgstamiausią dietą, mankštos patarimus ir ko reikia, kad turėtum garsenybės kūną.

– Kokie mėgstamiausi jūsų riebalus deginantys ir jėgos pratimai?

– Mano mėgstamiausias riebalus deginantis pratimas yra sprintas! Jis degina kalorijas ir riebalus, taip pat formuoja raumenis. Jūs tik pažiūrėkit į vasaros Olimpinių žaidynių sprinterius, vyrus ir moteris.

Mano mėgstamiausias jėgos pratimas – prisitraukimas. Visi žino, kad tai yra vienas sudėtingiausių pratimų, nes turi pakelti visą savo kūno svorį.

Visos mano merginos nori padaryti prisitraukimus, tad mes ruošiamės tam nuo pat pirmos dienos, kol jos gali padaryti keletą savarankiškai, be mano pagalbos. Kad padarytum prisitraukimus, turi turėti šiek tiek tikros jėgos.

– Kokį kardio ir svorio pratimų santykį patartumėte?

– Neturiu kardio ir svorio pratimų santykio formulės. Priklauso nuo to, koks jūsų tikslas ir kokių rezultatų norite pasiekti.

Kažkas nori numesti svorį ir kūno riebalus, tad darys daugiau kardio pratimų už tą, kuris nori išryškinti kūno sudėjimą.

– Koks jūsų patikimiausias ir geriausias pratimas, tinkamas visapusiškai kūno rengybai?

– Mano patikimiausias universalus kūno rengybos pratimas, be jokios abejonės, yra plaukimas.

Plaukiant naudojamas kiekvienas kūno raumuo. Be to, labai stipriai apkraunama širdis, dėl ko širdis ir plaučiai neįtikėtinai treniruojami.

– Ar pasiekiamas kūnas, kurį turi garsenybės? Jei taip, tai kaip?

– Garsenybės kūnas paprastai yra trumpalaikis tikslas, nes jie keičia vaidmenis labai dažnai ir tuo pat metu kiekvienam jų reikiamą išvaizdą.

Tas „kaip“ yra tas pats įsipareigojimas, kurį prisiima kiekvienas garsus žmogus, norėdamas tobulėti karjeroje. Nėra jokios paslaptingos mankštos ar magiškos piliulės, tik sunkus nuolatinis darbas.

– Ką dauguma mūsų daro blogai, kai nematome rezultatų?

– Dažniausia kas nepavyksta, kai kažkas sistemingai treniruojasi – tai mityba. Mityba yra raktas į kiekvieno sėkmę. Tai net ne 50 procentų, jai turi būti skirta 90 procentų ar dar daugiau.

Štai kodėl garsenybės greitai pasiekia rezultatų – nes jie žino, kad jų reputacija pastatyta ant kortos, juos pamatys ir vertins milijonai žmonių, tad jie papildomai pasistengia, kad to pasiektų.

Problema buvo tame, kad dauguma to nesilaikė, tačiau dabar tai keičiasi ir daug garsenybių treniruojasi visą laiką. Jiems patinka tai, kaip jaučiasi, be to, jiems patinka daryti kai kuriuos savo triukus.

– Koks būtų vienas patarimas, kurį naudojate klientų ar savo motyvacijai tęsti treniruotę?

– Iki šiol mankšta yra arčiausias kelias iki Jaunystės šaltinio. Ji gali atjaunint nuo 10 iki 15 metų jūsų vidinę ir išorinę sveikatą bei išvaizdą. Regis, tai motyvuoja velniškai daug moterų.

– Kokios paprastai laikotės dietos?

– Asmeniškai aš nesilaikau kokios nors konkrečios dietos. Mano atveju, visada kalba eina apie tai, ko nedaryti, o ne ką daryti. Kitaip tariant, nevalgau mėsos, pieno produktų, duonos ar cukraus. Jokio greito maisto, jokio kepto maisto. Valgau žuvį ir daug daržovių.

Riboju savo geruosius riebalus, tokius kaip lašiša ar avokadai, kadangi, tiesą sakant, jie vistiek yra riebalai. Vienintelė mano nuodėmė – gabalėlis picos, labai nedaug sūrio, kai lankausi Niujorke, kartą ar du per metus.

– Koks geriausias su dieta susijęs patarimas, kurį galite duoti žmonėms?

– Sakydavau „Viskas su saiku“. Bet daugiau to nesakau! Juk nenorėtumėte „trupučio“ nuodų, ar ne?
Dabar jaučiu, kad mėsa, pieno produktai ir cukrus mano kūnui yra tarsi nuodai. Be jų jaučiuosi daug energingesnis ir sveikesnis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)