„Mes pasakėme savo žodį. Padarėme tai, ką turėjome padaryti. Žinoma, dabar šiuo sprendimu... bando pasinaudoti rusų propagandininkai“, – pareiškė SBU vadovo patarėjas Jurijus Tanditas žurnalistams.

Pasak jo, Rusija bandys diskredituoti SBU sprendimą uždrausti J. Samoilovai įvažiuoti į šalies teritoriją, kuris buvo priimtas pagal Ukrainos įstatymus.

„Mes darysime viską, kad (Eurovizijos) renginiai Kijeve įvyktų ir būtų saugūs“, – pridūrė jis.

Kaip jau buvo pranešta, J. Samoilova su daina „Flame is Burning“ turi atstovauti Rusijai šiemetinėje Eurovizijoje Kijeve. Dainininkė nuo vaikystės yra prikaustyta prie invalido vežimėlio.

SBU kovo 22 dieną uždraudė J. Samoilovai trejus metus įvažiuoti į Ukrainą, kadangi ji nelegaliai lankėsi Rusijos aneksuotame Kryme, pažeisdama Ukrainos įstatymus.

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) išreiškė apgailestavimą dėl tokio SBU sprendimo ir pranešė bandysianti „tęsti dialogą su Ukrainos valdžia, kad visi artistai galėtų dalyvauti 62-ajame Eurovizijos dainų konkurse Kijeve gegužę“.

Ketvirtadienį EBU pasiūlė J. Samoilovai dalyvauti Eurovizijos konkurse nuotoliniu būdu.

„Siekdama išsaugoti apolitišką Eurovizijos dvasią, EBU atkakliai siekia surasti tinkamą išeitį, todėl nusprendė priimti precedento neturintį sprendimą ir pasiūlyti rusų televizijai „Pervyj kanal“ suteikti Julijai galimybę dalyvauti šiame konkurse, padainuoti tiesiogiai antrajame pusfinalyje, ir kad tai būtų transliuojama per palydovą“, sakoma Europos transliuotojų sąjungos pareiškime.

Tačiau Rusijos kanalas ketvirtadienį atmetė šį Eurovizijos pasiūlymą pareikšdamas, kad organizatoriai turi užtikrinti J.Samoilovai galimybę dalyvauti konkurse taip, kaip numatyta konkurso taisyklėse.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)