Dėl galimybės atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“ susikovė septyni dalyviai: Paula, Lolita Zero, Gabrielius Vagelis, Kotryna Juodzevičiūtė, „Fusedmarc“, Aistė Pilvelytė ir Greta Zazza.

Susumavus visus balsus paaiškėjo, jog šįmet į Kijevą važiuoja ir Lietuvai atstovaus grupė „Fusedmarc“. Aistė Pilvelytė liko antra.

Žiūrovų lentelė:

„Fusedmarc“

Aistė Pilvelytė

Gytis Ivanauskas

Kotryna Juodzevičiūtė

Paula

Greta Zazza

Gabrielius Vagelis

Komisijos lentelė:

„Fusedmarc“

Kotryna Juodzevičiūtė

Aistė Pilvelytė

Gabrielius Vagelis

Greta Zazza

Paula

Lolita Zero

Visi dalyviai jau nuo ryto ruošėsi lemtingajai kovai Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje. Tačiau jie buvo ne vieninteliai alikėjai, visą dieną zujantys ilgais arenos koridoriais, besimatuojantys drabužius ir tobulinantys paskutinius grimo akcentus.

Užkulisiuose buvo galima sutikti ir Ievą Zasimauskaitę, ir Donatą Montvydą.

Pasivaikščiokite kartu su DELFI po „eurovizinius“ užkulisius:

21 val. LRT eteryje prasidėjo tiesioginė kovos transliacija. Vidurnaktį paaiškėjo laimingojo vardas.

Vos prasidėjus transliacijai, choras „Cantare“ sugiedojo Lietuvos himną, po kurio nuskambėjo prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimo kalba.

Po įspūdingos įžangos net dvi savo dainas susirinkusiems padovanojo pernai metų „eurovizinę“ laimės paukštę pagavęs Donatas Montvydas, kuris po pasirodymo scenoje užėmė komisijos kėdę.

„Eurovizijos“ atrankos finale dalyvius vertina net 12 narių komisija, o žiūrovai iš savo mobiliųjų gali balsuoti po 10 kartų. Balsavimas buvo paskelbtas prieš pat pirmam konkurso dalyviui pasirodant scenoje.

Donny Montell

Pirmoji scenoje pasirodė jauniausia dalyvė Paula. „Žiūrėjau ir stebėjausi, kaip galima iš nieko padaryti kažką“, – po jos pasirodymo kalbėjo komisijos narys Vytautas Lukočius.

„Mano širdis labai džiaugiasi, kad ateina nauja karta, – džiaugėsi Dalia Ibelhauptaitė. – Tu labai sexy (liet. seksuali), gerai judi ir profesionalumas – ne pagal tavo metus. Noriu, kad Lietuva pamatytų, kaip galima dalyvauti „Eurovizijoje“, kad nebūtina dešimt kartų bandyti, kad įrodytum, jog gali atstovauti Lietuvai.“

Paula

Antrasis scenoje pasirodė Gabrielius Vagelis. Nomeda Kazlaus pasidžiaugė, kad G. Vagelis šįmet – tikras „eurovizinis“ atradimas.

„Estradai, popmuzikai reikia temperamento. Jis yra jaunas atlikėjas, kuris gali daug pasiekti. Linkiu Gabrieliui toliau kopti į sceną“, – kalbėjo kitas komisijos narys.

Gabrielius Vagelis

Po dviejų pasirodymų žiūrovų balsai išsidėstė taip: pirmoje vietoje lentelėje – Paula, antroje – dar nepasirodžiusi Aistė Pilvelytė, trečioje – Gabrielius Vagelis, tačiau šie rezultatai – tik tarpiniai.

Trečioji pasirodė Greta Zazza. „Tai yra bomba pasirodymas“, – rėžė negailėdamas Povilas Meškėla.

„Atiduoti tą vėliavą, kurią nešiau pastaruosius metus, labai sudėtinga, – kalbėjo Donatas Montvydas. – Jūs visi šaunuoliai, aš labai žemai jums visiems lenkiuosi. O Greta Zazza, tai yra geriausias tavo pasirodymas per visas atrankas. Ko tau trūksta? Kaip ir sakiau anksčiau – energijos pliūpsnio. Tu tai padarei. Tu esi viena iš mano favoričių šį vakarą.“

Greta Zazza

Po grupės „Fusedmarc“ pasirodymo „Švyturio“ arenos stogas tiesiog ėmė kilnotis nuo tūkstančių žiūrovų aplodismentų. Žūrovų emocijos netilo kelias minutes.

Vytautas Lukočius pažėrė komplimentų, jų negailėjo ir kiti komisijos nariai. „Šis pasirodymas mane padarė labai laimingą“, – tikino Ramūnas Zilnys.

"Fusedmarc"

Aistės Pilvelytės pasirodymas ne visiems komisijos nariams kėlė vien teigiamas emocijas.

„Tavo daina yra labai gera „eurovizinė“ daina, bet man ji tokia tradicinė, neoriginali. Tokią jau kažkur girdėjau, mačiau, kaip kažkas kažkur ją taip atliko, o aš noriu, kad būtų nauja“, – po Aistės Pilvelytės pasirodymo tarė Dalia Ibelhauptaitė. Publika akivaizdžiai nesutiko su šia nuomone ir tai pademonstravo nušvilpdami komisijos narės žodžius.

Aistė Pilvelytė

Po šio pasirodymo pirmojoje balsavimo lentelės vietoje atsidūrė grupė „Fusedmarc“, antroji liko A. Pilvelytė. Gerokai mažiau balsų, tačiau trečioje vietoje – Paula.

Pasirodžius Lolitai Zero, pirmasis savo nuomone dalijosi Ramūnas Zilnys. Jam ištarus, kad jis jos neįsivaizduoja Kijevo scenoje, publika garsais pademonstravo nepasitenkinimą ir išreiškė akivaizdų palaikymą Lolitai.

N. Kazlaus pastebėjo naują Lolitos įvaizdį ir pridūrė, jog jis „daug prabangesnis“. „Spalvingi žmonės irgi turi teisę reikštis, nors ar šis pasirodymas parodo visą Gyčio talentą? Nežinau“, – kalbėjo N. Kazlaus.

Lolita Zero

Septintoji scenoje pasirodė Kotryna Juodzevičiūtė. Jos pasirodymą pirmasis vertino Donny Motell, pernai Kotryna kartu su Donatu važiavo į Stokholmą, buvo jo pritarainčioji vokalistė. „Aš nuoširdžiai didžiuojuosi tavimi, – šypsojosi Donatas. – Tu šaunuolė.“

Kazimieras Šiaulys įvardijo, kad šis pasirodymas, jo nuomone, yra vienas stipriausių. „Estetine prasme jis yra labai aukštos kultūros, – kalbėjo K. Šiaulys. – Tai nepaprasto profesionalumo dainininkė.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2925)