Vaizdo įraše R. Stewartas atkartojo 2016 m. nukauto „džihadisto Džono“ surengtą egzekuciją. Be abejo, galvą nukirsdinti vienam iš savo bičiulių Abu Dabio dykumoje jis bandė juokais.

R. Stewartas privertė bičiulį atsiklaupti, tuomet suėmė jo plaukus ir imitavo galvos nukirsdinimą.

Vaizdą užfiksavo R. Stewarto žmona Penny Lancaster ir juo pasidalijo savo „Instagram“ paskyroje.

Sulaukus audringos sekėjų reakcijos, netrukus vaizdo įrašas buvo ištrintas. Vis dėlto, sekėjai spėjo padaryti reikšmingų kadrų.

DELFI primena, kad pirmą kartą vaizdo įrašuose ISIS budelis „džihadistas Džonas“ užfiksuotas 2015 metų rugpjūčio mėn. Internete paskelbtame vaizdo įraše buvo užfiksuotas amerikiečių žurnalisto Jameso Foley nužudymas.

Vėliau budelis užfiksuotas JAV žurnalisto Steveno Scotloffo, britų pagalbos teikimo darbuotojo Davido Haineso, taksi vairuotojo iš Jungtinės Karalystės (JK) Alano Henningo, pagalbos tiekimo darbuotojo iš JAV Abdul-Rahmano Kassigo ir žurnalisto iš Japonijos Kenji Goto nukirsdinimo vaizdo įrašuose.

Visuose šiuose vaizdo įrašuose „džihadistas Džonas“ buvo apsirengęs juoda mantija, o jo veidą dengė juodos spalvos balaklava. Iš pradžių pasivadinęs „džihadistu Johnu“, vėliau jis ėmė vadintis M. Emwazi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)