„Susidaro įspūdis, kad scenoje išsišokti gali tik žinomi veidai, o naujokams reikia kukliai tipenti iš paskos, nuleidus galvas, – nuomonę dėstė Saulenė. – Sakome griežtą „ne“! Vakar mūsų kūrybišką pasirodymą pagyvino menininkas M., kuris vos per tris minutes sukūrė didelį grafitį mums už nugarų!“

Po merginų pasirodymo komisija išties pažėrė kritikos. Vieniems neįtiko jų dėvėtos pirštinės, kiti neliko patenkinti jų sprendimu pasirodymą „pagardinti“ grafičio piešimu, dar kitiems nepatiko grafityje atvaizduotas piešinys.

„Labai simpatiškos merginos, bet pasirodymas – „popierinis“. Aš viską pasakiau“, – trumpai savo komentarą tarė komisijos kėdėje sėdėjęs G. Rinkevičius, vertindamas merginų dainą „Paperheart“. Jis pridūrė, kad jo nesužavėjo nei daina, nei pasirodymas, nei atlikimas.

Anot kito komisijos nario D. Užkuraičio, merginoms dar reiktų gerokai padirbėti su choreografija.

„Prieš pasirodymą bijojome, kad purškiamų dažų kvapas trukdys žiūrovams salėje mėgautis koncertu, tačiau panašu, kad galvos apsisuko tik komisijai, – šyptelėjo S. Chlevickaitė. – Gaila, kad daina nublanko prieš žydrų pirštinių ryškumą, bet mes esame patenkintos savo pasirodymu, nes buvome kitokios ir dėl to prašome jūsų šį šeštadienį savo balsais ne tik mus palaikyti, bet ir parodyti, jog kūrybiškumas yra reikalingas, kad ir koks keistas kai kuriems jis gali atrodyti.“

Viešai savo nuomonę išdėsčiusi Saulenė sulaukė daugybės palaikančių komentarų. Vieni tikino būtinai už jas balsuosiantys, kitiems taip pat užkliuvo komisijos komentarai, treti abejojo, ar komisija turi pakankamai kompetencijos kalbėti apie „eurovizinius“ pasirodymus.

Pirmasis merginų „eurovizinis“ pasirodymas (sukritikuotas pasirodymas su grafičiu bus parodytas šeštadienio vakarą):

Šiuo metu dėl galimybės atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“ vis dar kaunasi: Edgaras Lubys, Sasha Song, Paula, „Golden Monkeys“, „Otreya“, Benas Malakauskas, Vilija Pilibaitytė-Mia, Kotryna Juodzevičiūtė, Gabrielius Vagelis, Valdas Lacko, Ieva Zasimauskaitė, E.G.O., Greta Zazza, Lolita Zero, „Fusedmarc“, Vidas Bareikis su Ieva Zasimauskaite, Gražvydas, Milda Martinkėnaitė su Saulene Chlevickaite, Aistė Pilvelytė, Alanas Chošnau, „Queens Of Roses“, Valerija Iljinaitė, Neringa Šiaudikytė ir Evaldas Vaikasas.

Antradienio vakarą LRT studijoje vėl buvo surengtas dar vienos laidos filmavimas, kurio metu savo pasirodymus žiūrovų bei komisijos kritikai pateikė dvylika atlikėjų. Po šios laidos su dalyvavimu konkurse teks atsisveikinti keturiems dalyviams.

Šios laidos metu varžosi: Edgaras Lubys, „Otreya“, Benas Malakauskas, Gabrielius Vagelis, Valdas Lacko, Ieva Zasimauskaitė, E.G.O., Paula, Lolita Zero, „Fusedmarc“, Gražvydas ir Milda Martinkėnaitė su Saulene Chlevickaite.

Žiūrovai už labiausiai patikusį dalyvį bus kviečiami balsuoti šeštadienio vakarą, kai ekranuose išvys antradienio vakarą vykusio filmavimo rezultatus. Tiesa, balsavimas – tiesioginis, o žiūrovų balsai nusveria lygiai pusę dalyvių tolimesnio likimo konkurse, tad kiekvienas balsas – labai svarbus.

Penktosios „eurovizinių“ atrankų laidos akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)