Pagaliau baigėsi „euroviziška“ beprotybė. Nors iš tikrųjų, ji baigėsi vos prasidėjusi. Nesuprantu, kam buvo reikalingos tos atrankos, nes vos tik dalyvaujančių sąraše pasirodė Donato Montvydo pavardė, iš karto buvo aišku, kas laimės. Taip taip. Tik beviltiški naivuoliai galėjo tikėtis kitokios visos šitos vaivorykštinės šventės atomazgos. Bet aš ne apie tai. Šitą laišką rašau „eurovizinei“ komisijai. Tik nelabai tikiu, kad jie išdrįs tai paskaityti.


Mačiau turbūt visas atrankų laidas.

Komisija. Kodėl laiškas jai? Todėl, kad jie du mėnesius komentavo kitus. Manau, atėjo laikas pakomentuoti ir juos. Taigi štai jums mano pastebėjimai ir pasiūlymai. Norėčiau kitąmet komisijos kėdėse pamatyti padariusius išvadas, kaip kad jūs tikėdavotės to iš atlikėjų kiekvieną savaitgalį.

Pradėsiu nuo labiausiai sužavėjusio. Tomai Sinicki, tu Dievas. Piešiu dabar mintyse širdelę aplink tavo veidą! Taip profesionaliai drėbti kokybišką purvą į veidą sugeba toli gražu ne kiekvienas. Nors iki dabar nesuprantu, kaip tu atsidūrei popdainų konkurse.


Dariau Užkuraiti – jūs ne toks fainas, bet neneigsiu – visai pakenčiamas. Šiaip, manau, kad kai jūsų nebeliks, Lietuva net nevažiuos į „Euroviziją“ arba ją stebėsime su titrais. Visada norėjau jūsų paklausti, kaip jaučiatės, kai jus pristato „Eurovizijos“ balsu? Būna įvairių profesijų, bet būti balsu...

Beje, jei jau Ibelhauptaitė leido sau komentuoti atlikėjų stilių, tai tą leisiu sau ir aš – paeksperimentuokite su šukuosena. Gal kokią skiauterę...?


Ramūnai Zilny, kodėl toks pilkas? Ir dar viską darai labai atsargiai. Bijote susipykti su bičiuliais atlikėjais? Į koncertus po to nebekvies? Jūsų komentarai panašūs į jūsų rašomas recenzijas. Nieko naujo. Tačiau ploju organizatoriams, nes jūs buvote vienas iš kelių, kurie tikrai klausosi muzikos ir gali komentuoti ne šukuoseną ar batų spalvą, o balsą ir dainą. Tik, aišku, taip, kad, neduok Dieve, niekas nesupyktų.

Gerbiamoji Nomeda Kazlaus, giriate Rūtą, žarstote komplimentus Zasimauskaitei, o va nuoširdumu tai netrykštate... Kažkokia netikra atrodote. Kaip pabėgusi iš vaškinių figūrų muziejaus (ateina vasara, tuoj pamatysime, ar tikrai jūs iš ten, jei pradėsite tirpti). Bet jūs irgi, kaip ir Zilnys, bent jau suprantate, kas nusidainavo, o kas ne.


Juste Arlauskaite-Jazzu. Klausyk, aš rimtai, kokį tau honorarą mokėjo „X Faktorius“ ir kiek pasiūlė LRT? Netikiu, kad tau patiko visi tie popsiniai pasimaivymai scenoje, o va sėdėjai ir šypsojaisi kaip matrioška. Kadangi žiūrėjau ir „X Faktorių“, kur buvai kandi ir pikta, ir „Euroviziją“, kur buvai maloni ir miela, nebežinau, kuo tikėti... Tai kokia tu iš tiesų? Bet kuriuo atveju, finalo metu aiškiai įrodei, jog buvimas komisijose - ne tau. "Neturiu žodžių", "nežinau, ką čia pakomentuoti"... Komisija ir yra tam, kad turėtų žodžių ir žinotų, ką pakomentuoti. O ką ten veikei tu?


Vaidai Baumila, gražuoliuk, kur tavo charakteris? Finalo komisijoje sėdėjai ir nė vieno gero komentaro, nė vieno patarimo, nė vieno juokelio ar dar ko... Taip „be veido“ visai buvai. Susiimk.


Dalia Dalia Dalia... Taip, Ibelhauptaite. Žinote, norisi paimti kokį ruporą ir gerokai šūktelt į veidą „ne tavo nosiai stilių komentuot!“ Gerbiu Jūsų talentą, profesionalumą ir patirtį, bet net ir pati gražiausia gulbė išsiterlioja įlipusi į purviną balą. Na nereikia kišti nosies ten, kur ne Jūsų kiemas, dar ims kas ir privers durimis tą nosį... Beje, laukiu Jūsų scenoje su džinsais ir baltais marškinėliais. Šalia pastatysime Aistę Pilvelytę ir liepsime žiūrovams pakomentuoti išvaizdą. Pažiūrėsime, kas tada atrodys kaip kaimo merga.

Esu tikra, kad komisijos narių buvo ir daugiau, deja, nė vieno dabar negaliu įvardyti. Tai patys pagalvokite, kaip prastai pasirodėte, jei nei jūsų vardas, nei veidas neišliko atmintyje...


12 „eurovizinių“ balų skiriu T. Sinickiui, kitus taip pat išdalinu, tik Daliai Ibelhauptaitei neliko nė vieno. Kai kuriems dar reikia gerokai padirbėti, kad būtų malonu į jus „eurovizinėse“ atrankose žiūrėti.

Ir išvis - kam tuos užsieniečius organizatoriai kvietė? Kad pasėdėtų ir patylėtų?


Apibendrinant, kviečiu visus komisijos narius prisėsti prieš veidrodį ir pasižiūrėti į save. Būkite geri, negadikite šitų atrankų savo buvimu ir „skystais“ pliurpalais. Vien tik dėl Jūsų norisi perjungti kanalą. O Donatui linkiu stiprybės. Palaikysime tave Stokholme!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Finalo akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (838)