Televizijos laida buvo transliuojama spalio 8-ąją. Laidos metu buvo aptarinėjamas naujas dainininkei suteiktas garbintas titulas – nusipelniusi Rusijos artistė. Laidos vedėjas taip pat neištvėrė ir ironiškai nepaklausęs K. Orbakaitės: „Įvykiai, apie kurios kalba visi. Kristina, kas nutiko, kodėl uždraudė lietuviškus pieno gaminius?“.

Pašnekovei teliko skėstelėsi rankomis.

„Apmaudu. Kažkokios intrigos“, - atsakė K. Orbakaitė.

Anot dainininkės, ji labai mėgsta lietuvišką varškę. I. Urgantas pridūrė, jog „pieno produkciją iš Pabaltijo“ tiesiog dievina.
Laidos metu vedėjas palietė ir draudimo transliuoti Pirmojo Baltijos kanalo laidas Lietuvoje temą. I. Urgantas tokį sprendimą įvardijo kaip Lietuvos reakciją į draudimą į Rusiją įvežti lietuviškus pieno produktus.

Priminsime, jog Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) spalio 9 dieną nusprendė trims mėnesiams uždrausti rusiškos kanalo produkcijos retransliavimą. Tokiam sprendimui vienbalsiai pritarė visi 10 komisijos narių. Sprendimas įsigalios, kai jį sankcionuos Vilniaus apygardos administracinis teismas. Po teismo sprendimo per 30 dienų jį bus galima apskųsti.

Kaip numatyta LRTK nutarime, stabdoma ne viso PBK kanalo, „o programų ne iš Europos Sąjungos valstybių narių“ retransliacija. Tai galioja Rusijoje kuriamoms programoms. PBK kanale tokia produkcija sudaro apie 70 proc. viso turinio.

Tai griežčiausias sprendimas, kurį šiandien galėjo priimti LRTK. „Svarbiausia mums šiandien buvo į tai reaguoti, dėl to šie sprendimai laikini. O dabar lauks tyrimas, ekspertų išvados, teisiniai vertinimai, manau, per tą laiką, tris mėnesius, mes įvertinsime ir bus tolesni sprendimai“, - kalbėjo LRTK vadovas.

Dar prieš porą dienų LRTK pradėjo tyrimą ir kreipėsi į Latvijos jurisdikcijai priklausantį „Pirmąjį Baltijos kanalą“, reikalaudama paneigti melagingus, tikrovės neatitinkančius ir Lietuvos piliečius įžeidžiančius faktus apie Sausio 13-osios įvykius, kurie buvo viešai paskelbti spalio 4 d. „PBK Lithuania“ laidoje „Žmogus ir įstatymas“.

Komisija taip pat paragino PBK atsiprašyti Lietuvos žmonių dėl tokios informacijos paskleidimo, kuri galėjo įžeisti jų pilietiškus jausmus, paminti tikėjimą tautos kovingumu už laisvę, turimomis vertybėmis ir Lietuvos valstybe.

Komisija taip pat paragino šalies retransliuotojus nelaukti teismo sprendimo įsigaliojimo, o pasekti „Cgates“ pavyzdžiu ir patiems nutraukti PBK retransliaciją.

Latvijos nacionalinė elektroninės žiniasklaidos taryba Lietuvos prašymą dėl „PBK klausimo“ svarstys ketvirtadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)