Pirmadienis Palangoje šiltas ir saulėtas. Mieste dar kaukši plaktukai – baigiamos įrenginėti lauko kavinės, duris atveria vietos, kurios žiemą lankytojų nelaukė.

Centrinėje jūros link vedančioje Jono Basanavičiaus gatvėje jau įsikūrę šaržų piešėjai, akinių ir gintaro pardavėjai, atrakcionai, siūloma fotografuotis su papūgomis ir smaugliais.

Nors oras sušilo iki 20-ties, o Baltijos vanduo iki 15-os, pirmadienį besimaudančių jūroje buvo vienetai. Tuštokas buvo ir Palangos paplūdimys. Poilsiautojų antplūdžio palangiškiai laukia nuo Joninių savaitgalio.

Vilioja cepelinais ir V. Katunskyte

Einant J. Basanavičiaus gatve atrodo, kad atvykėliai daugiausia viliojami cepelinais. Jų siūloma kone kiekvienoje kavinėje. „Šioje kavinėje aptarnaujame greitai, tai ne šaldyti, o nuostabūs originalūs cepelinai. Jie, galima sakyti, geriausi Palangoje. Juos ragauja ir užsieniečiai“, – DELFI tvirtino kavinės „Cepeliniškės“ atstovas Kęstutis. Jis Palangoje dirba devintą sezoną. Kęstučio darbas – gatvėje kviesti žmones užeiti pavalgyti. Už porą didelių cepelinų, sveriančių apie 700 gramų, prašoma 10 Lt.

„Geriausi rusai ir emigrantai. Pagrindas emigrantai: jie nori vienas prieš kitą parodyti, kad daug uždirba pinigų. Nors esame girdėję, kad dirba sunkiai ir, atsiprašant, į skolas įlenda... Išvertus į svarus, porcija cepelinų kainuoja kapeikas“, – klausiamas, kokie lankytojai geriausi, sakė Kęstutis. Išsileidę emigrantai vėl išskuba užsidirbti į Londoną.

Į kavinę taip pat užsuka italų, prancūzų, vokiečių, latvių, estų. Žinoma, labai daug rusų bei baltarusių. „Rusai atvažiuoja poilsiauti ir jų piniginės truputį storelesnės. Būna, ir mūsų tautiečių atvažiuoja pasitaupiusių, ir jie būna dosnūs. Kitą kartą būna atvirkščiai – lietuvis būna dosnesnis už rusą“, – lietuvius gyrė pašnekovas. Palangiškius šįmet jau nudžiugino svečiai iš Maskvos bei Sankt Peterburgo. Kęstučio teigimu, tikrasis vajus Palangoje prasidės nuo Joninių.

Nors daugiausia žmonių sulaukiama savaitgaliais, ateinančių pavalgyti netrūksta ir savaitės dienomis. Jau pirmadienio vakarą „Cepeliniškėse“ koncertuos Palangos simboliu tapusi dainininkė Vitalija Katunskytė. Jai tai yra 21-as sezonas Palangoje.

Kęstutis pastebėjo, kad per devynerius jo darbo Palangoje metus metus žmonės pasidarė taupesni ir uždaresni. „Prieš krizę čia buvo visiems gerai, krizė paveikė žmones, be abejo, piniginė tuštesnės“, – apibendrino pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (462)