Per pastaruosius kelis mėnesius jaunasis šalies vadovas stebėjo kelias karines pratybas, viena iš jų buvo prieš savaitę sekmadienį – paleista vidutinio nuotolio balistinė raketa, kai Vašingtonas stengiasi dar labiau didinti spaudimą Pchenjanui ir tokiu būdu pažaboti pastarojo branduolines ambicijas.

Oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra KCNA pranešė, kad Kim Jong-Unas „stebėjo naujo tipo priešlėktuvinę valdomų ginklų sistemą“, kurios tikslas – „aptikti įvairius iš bet kurios pusės skriejančius objektus ir sunaikinti juos“.

Šiaurės Korėjos lyderis stebėjo zenitinės gynybos sistemos bandymą

KCNA tikslios bandymų datos ir vietos nenurodė.

Pirmą kartą naująją ginklų sistemą Pchenjanas išbandė pernai balandį; tada buvo aptikta tam tikrų trūkumų, o dabar Kim Jong-Unas sakė, kad visi defektai „puikiai įveikti“, sakoma KCNA pranešime.

Pasak KCNA, bandytos sistemos gebėjimas „aptikti ir sekti objektus nuostabiai pagerėjo, smūgio tikslumas taip pat padidėjo“, palyginus su praėjusiais metais, sakė jaunasis šalies lyderis.

„Reikėtų pradėti masinę jų gamybą ir išdėstyti po visą šalį kaip mišką, kad būtu visiškai sugadinta priešo beprotiška svajonė valdyti oro erdvę, vyrauti ore, demonstruoti ginklo visagalybę“, – sakė Kim Jong-Unas.

Šiaurės Korėja nuo praėjusių metų pradžios įvykdė du branduolinius bandymus ir paleido dešimtis raketų, spartindama pastangas sukonstruoti tarpžemyninę balistinę raketą, kuri galėtų nuskraidinti branduolinę kovinę galvutę į taikinius JAV žemyninėje dalyje.