D. Trumpas, kurio paties praėjusių metų pergalė rinkimuose pribloškė apklausų organizatorius, pareiškė, kad E. Macronas „vykdė neįtikėtiną kampaniją ir iškovojo milžinišką pergalę; apie ją kalba visas pasaulis“.

Sveikindamas E. Macroną JAV ambasadoje Briuselyje, jis pridūrė: „Mums reikia daug ką aptarti, taip pat ir terorizmą, ir kitus dalykus. Sveikinu. Puikus darbas“.

„Man taip pat labai malonu susitikti su prezidentu Trumpu, – atsakė E. Macronas. – Turime aptarti ypač daug klausimų: kovos su terorizmu, ekonomikos, klimato kaitos ir energetikos“.

Prancūzija buvo viena pagrindinių valstybių, ketvirtadienį atsisakiusių savo prieštaravimų vienam pagrindinių D. Trumpo reikalavimų – kad NATO oficialiai prisidėtų prie JAV vadovaujamos kovos su „Islamo valstybe“ koalicijos.

D.Trumpas pareiškė, kad pirmadienio teroro ataka Mančesteryje parodė, jog reikia atremti ir nugalėti džihadistų grėsmę, nors jau sulaukė Didžiosios Britanijos priekaištų dėl to, kad JAV žiniasklaidai buvo nutekintos šios kruvinos atakos tyrimo svarbios detalės.

Susitikęs su E. Macronu, D. Trumpas pabrėžtinai atsisakė atsakyti į žurnalistų klausimus apie šį kylantį skandalą, keliantį susirūpinimą, kad jo administracija nepakankamai rūpestingai elgėsi su slapta informacija, kurią gavo iš savo sąjungininkų.

Anksčiau Prancūzijos šaltiniai nurodė, kad abu prezidentai maždaug valandos susitikime turėtų aptarti virtinę opių klausimų – kalbėtis apie Ukrainos krizę, Šiaurės Korėją, padėtį Sirijoje, ekonomiką ir Paryžiaus klimato sutartį, kurią D. Trumpas atmeta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)