Šiuo metu yra suimti aštuoni vyrai, siejami su Mančesterio arenoje per popmuzikos koncertą įvykdytu sprogdinimu, kuris pareikalavo 22 gyvybių, nurodė policija.

Trečiadienį sulaikytas asmuo buvo sugautas policijai atliekant reidą viename name vidurio Anglijos Nanitono mieste; tai buvo pirmasis su šiuo tyrimu susijęs reidas už Mančesterio ribų.

„Šįvakar vykdėme paieškas vienu adresu Nanitone, Vorikšyro grafystėje, ir sulaikėme vieną vyrą“, – sakoma Mančesterio policijos pajėgų pranešime.

„Šios paieškos yra susijusios su pirmadienio ataka Mančesterio arenoje, bet tyrimas vykdomas itin sparčiai, ir šiuo metu nagrinėjame visas versijas“, – nurodė pareigūnai.

Iki pastarosios suėmimo operacijos visi įtariamieji buvo sulaikyti šiaurės vakariniame Mančesteryje ir jo apylinkėse, kur ir driokstelėjo sprogimas.

Po to, kai antradienį buvo sulaikytas vienas 23 metų vyras, policija trečiadienį nurodė suėmusi dar tris vyrus pietų Mančesteryje, vietovėje, kur gyveno įtariamas sprogdintojas Salmanas Abedi.

Penktas įtariamasis, su savimi gabenęs įtartiną ryšulį, buvo sulaikytas į šiaurės vakarus nuo Mančesterio esančiame Vigane.

Dar vieną įtariamąją policija suėmė trečiadienį šiauriniame Mančesterio Bleklio rajone, tačiau vėliau ji buvo paleista.