„Šiuo momentu federaliniai kariai jau yra čia (Užsienio reikalų ministerijoje), – per televiziją paskelbė gynybos ministras Raulis Jungmannas. – Vėliau kariai atvyks saugoti visų ministerijų pastatų.“

R.Jungmannas nurodė, kad karius pasiuntė prezidentas Michelis Temeras. Šalies vadovas šiuo metu yra atsidūręs didelio antikorupcinio tyrimo taikiklyje ir kovoja dėl savo politinio išlikimo.

Smurtas prasiveržė netrukus po to, kai maždaug 35 tūkst. žmonių minia patraukė prie prezidentūros rūmų, greta kurių yra Kongreso ir vyriausybės pastatai.

Nors dauguma protestuotojų buvo taikūs, iš kaukėtų žmonių grupelių buvo svaidomi akmenys į rajoną apjuosusius pareigūnus. Riaušininkai įsiveržė į Žemės ūkio ministeriją ir, kaip pranešta, Kultūros ir Planavimo ministerijas. Policija panaudojo ašarines dujas ir kurtinamąsias granatas, kilo susirėmimų.

Protestuotojai Žemės ūkio ministerijoje sukėlė gaisrą, darbuotojai buvo priversti bėgti.

„Buvo įsiveržimas per ministerijos uždarą įėjimą. Jie viename kambaryje uždegė ugnį, buvusių ministrų galerijoje sudaužė nuotraukas ir susirėmė su policija, – naujienų agentūrai AFP sakė ministerijos atstovas. – Pastatas buvo evakuotas.“

Pasak R.Jungmanno, protestas buvo „taikus, bet nusirito į smurtą, vandalizmą, nepagarbą, išpuolius prieš valstybės turtą ir grasinimus žmonėms“.

Jis pridūrė, kad vyriausybės darbuotojai „buvo įbauginti“.

Buvo pranešimų apie kelis sužeistus žmones, sostinės Brazilijos policija nurodė, kad mažiausiai vienas žmogus buvo pašautas.

Protestą organizavo kairiųjų grupės ir profesinės sąjungos. Protestuotojai nori kad M.Temeras, kurio atžvilgiu prieš savaitę buvo pradėtas tyrimas dėl korupcijos, atsistatydintų.

Jie taip pat nori nutraukti griežto taupymo reformas, kurių pagrindinis taikinys yra dosni, bet šaliai per brangi pensijų sistema.