„Kaip aiškiai pasakė valstybės sekretorius Rexas Tillersonas per neseniai įvykusį susitikimą su RF URM vadovu Sergejumi Lavrovu, sankcijos Rusijai veiks, kol bus visiškai įvykdyti Minsko susitarimai. Ir sankcijos dėl Krymo galios, kol Rusija grąžins pusiasalio kontrolę Ukrainai“, – naujienų agentūrai „Interfax“ pareiškė oficiali JAV ambasados Rusijoje atstovė.

S.Lavrovo ir R.Tillersono derybos vyko gegužės 10 dieną Vašingtone.

Trečiadienį JAV valstybės departamentas pranešė, kad R.Tillersonas kalbėjosi telefonu su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka.

„Valstybės sekretorius R.Tillersonas paskambino Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai, kad aptartų jo (R.Tillersono) neseniai įvykusią kelionę į Maskvą ir Rusijos valdžiai pasiųstą žinią, jog JAV norėtų pagerinti santykius su Rusija, bet Rusijos veiksmai Rytų Ukrainoje tam kliudo“, – sakoma Valstybės departamento išplatintame dokumente.

Be kita ko, R.Tillersonas patikino P.Porošenką, kad JAV „tvirtai palaiko Ukrainos suverenumą ir teritorinį vientisumą“. Taip pat jis patvirtino, kad jo šalis nenutrauks Rusijai taikomų sankcijų, kol „Rusija grąžins Ukrainai visišką Krymo pusiasalio kontrolę ir visiškai įgyvendins Minsko susitarimus“.