„Mes turime dirbti išvien, kad kartą ir visiems laikams būtų padarytas galas tokioms baisioms nelaimėms“, – sakė ispanų diplomatijos vadovas Alfonso Dastis spaudos konferencijoje, atsakydamas į klausimą, kaip ES galėtų užkirsti kelią tokiems išpuoliams.

„Mes turime dirbti kartu, ypač kaupdami mūsų turimą informaciją (vienoje vietoje), suvokdami, kad niekas nėra apsaugotas nuo šios beprotybės“, – sakė buvęs Ispanijos ambasadorius ES.

Visos 28 ES narės turi savo nacionalines žvalgybos agentūras ir dažnai nepatikliai žiūri į dalinimąsi sunkiai surinkta informacija su kitomis šalimis.

Tačiau A. Dastis sakė, kad ES narės turi pasiekti tokį „pasitikėjimo lygį, kuris leistų sklandžiai dalintis informacija“.

Tarp penktadienio vakarą per mirtininko išpuolį po JAV popmuzikos žvaigždės Arianos Grande koncerto Mančesteryje tarp aukų buvo ir vaikų. Tai kruviniausias ekstremistinis išpuolis Britanijoje per pastaruosius 12 metų.

„Kiekvieną dieną mes negailime pastangų ir stipriname mūsų bendradarbiavimą, bet manau, kad šioje kovoje mes turime dar geriau dalintis informacija ir glaudžiau bendradarbiauti šioje srityje“, – kalbėjo ministras.

Raginamai aktyviau dalintis žvalgybine informacija ES nuskambėjo po 2015 metų lapkričio mėnesio išpuolių Paryžiuje, kur žuvo 130 žmonių, dar ir paaiškėjus, kad išpuolių organizatoriai buvo atidžiai stebimi kelių valstybių pareigūnų ir galėjo būti sulaikyti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)