Po trumpos ceremonijos šiame Jeruzalės memoriale D. Trumpas sakė, kad žodžiais neįmanoma apsakyti blogio, kuris privedė iki 6 mln. žydų nužudymo per Antrąjį pasaulinį karą, „bedugnių gelmių“. Tą laikotarpį D. Trumpas pavadino „tamsiausia istorijos valanda“ ir pridūrė, kad vienintelis būdas „neleisti šiai agonijai pasikartoti“ – „niekada netylėti blogio akivaizdoje“.

Pasak D. Trumpo, Holokaustas buvo pats baisiausias nusikaltimas prieš Dievą ir jo vaikus.

Mūsų visų pareiga yra prisiminti, gedėti, sielvartauti ir gerbti kiekvieną gyvybę, kuri buvo užgesinta Holokausto metu, sakė jis.

Žydiška šlike viršugalvį prisidengęs D. Trumpas dalyvavo trumpoje Atminimo salėje vykusioje ceremonijoje ir pagerbė apie 6 mln. žydų, nužudytų nacių ir jų kolaborantų, atminimą.

D. Trumpas įžiebė amžinąją ugnį ir kartu su pirmąja ponia Melania Trump padėjo raudonų ir baltų gėlių vainiką ant akmens plokštės, po kuria palaidoti iš koncentracijos stovyklų atvežti Holokausto aukų pelenai. Prezidentas ir jo sutuoktinė žuvusiuosius pagerbė tylos minute.

Į memorialą JAV pirmąją porą atlydėjo Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu su žmona, jo duktė Ivanka Trumpa ir žentas Jaredas Kushneris, kuris yra žydų ortodoksas.