„Mintis, kad bet kas gali tiesiog išeiti į koncertą ir nebegrįžti namo yra širdį verianti. Saffie buvo tiesiog graži maža mergaitė visais įmanomais atžvilgiais. Ją mylėjo visi, jos šiluma ir gerumas bus prisimenamas su meile“, - sakė jis.

Pasak jo, mokykla dabar stengsis padėti atsitiesti vaikams ir mokytojams po patirto šoko. Jiems padės specialistai.

„Mokykloje ir bendruomenėje turime stiprų tarpusavio ryšį ir suteiksime vieni kitiems paramą, kurios mums taip reikia šiuo sunkiu laiku“, - sakė jis.

Sprogimas Mančesterio arenoje nugriaudėjo pirmadienio vakarą, maždaug 22:35 vietos (00:35 Lietuvos laiku). BBC praneša, kad žuvusiųjų skaičius išaugo iki 22 žmonių, sužeisti 59. Per šią teroro ataką sužeisti mažiausiai 12 vaikų.

Atsakomybę už teroro aktą prisiėmė vadinamoji „Islamo valstybė“.

Anksčiau antradienį Lankašyro koledžo atstovas patvirtino, kad viena iš vakar įvykdyto teroristinio išpuolio aukų – Leilande esančio Runshaw koledžo studentė. Pasak koledžo atstovo, žuvusioji yra antrus metus koledže besimokiusi Georgina Callander.

„Su didžiuliu liūdesiu tenka pripažinti, kad viena iš pirmadienį Mančesteryje surengtos atakos aukų – Runshaw koledžo studentė. Georgina Callander į mūsų koledžą perėjo iš „Bishop Rawstorne“ mokyklos ir jau antrus metus mokėsi sveikatos apsaugos ir socialinės pagalbos kurse.

Reiškiame gilią užuojautą visiems G. Callander artimiesiems, draugams ir tiems, kuriuos palietė ši skaudi netektis“, – skelbiama pranešime.
Koledžo vadovybė patikino suteiksianti visą būtina paramą, kurios tik gali prireikti šiuo tragišku momentu.

Socialiniuose tinkluose merginos draugai pradėjo dalintis atsisveikinimo žinutėmis.

Nemažai koncerto dalyvių vis dar laikomi dingusiais be žinios. Jų artimieji prašo žmonių pagalbos socialiniuose tinkluose.

Suabejojo arenos saugumu

Sprendžiant iš svetainėje „TripAdvisor“ balandžio mėnesį paskelbtos žinutės, koncerto žiūrovai jau anksčiau turėjo šiokių tokių priekaištų dėl saugumo užtikrinimo Mančesterio koncertų salėje. Susirūpinimą išreiškusios žinutės pasirodymą ir Ariana Grande koncerto metu įvykdytą išpuolį teskiria trys savaitės.

Nusiskundimų dėl saugumo turėjusios moters nuomone, koncerto žiūrovų patikra buvo tokia menka, kad bet kuris galėjo be vargo įsinešti ginklų ar bombų.

Po vakarykščio išpuolio, savaime suprantama, buvo imta tirti, ar į koncertų salę įleidžiami žmonės buvo tinkamai patikrinami, tačiau, kaip dabar paaiškėjo, susirūpinti šios vietos saugumu reikėjo jau seniau.
Štai ką prieš tris savaites svetainėje „TripAdvisor“ parašė Mančesterio koncertų salėje vykusį Edo Sheerano koncertą stebėjusi Anna W pasivadinusi moteris:

„Sekmadienį, balandžio 23 d., buvau Edo Sheerano koncerte. Koncertas buvo nuostabus, tačiau prie įėjimo nebuvo nė vieno apsaugos darbuotojo. Tai privertė sunerimti. Viena apsaugos darbuotoja tiesiog nuskenavo mūsų bilietus, bet mano krepšio nepatikrino.

Tikrai keista, kad nepatikrino, ar krepšyje nesinešame kokių nors ginklų arba bombos. Juk šiais laikais tiek daug teroristinių išpuolių. Tai nesaugu ir žiūrovams, ir scenoje esantiems atlikėjams. Tuo būtina susirūpinti.“