„Mačiau ant žemės tysančius kūnus“

Andy‘is Holey‘is, kuris prie arenos atvyko po koncerto pasiimti jame buvusių žmonos ir dukros, BBC pasakojo: „Kai laukiau, nugriaudėjo tas sprogimas. Sprogimo banga mane nuo vienų durų nubloškė iki kitų durų, apie 9 metrus. Kai atsistojau, pamačiau aplinkui tysančius kūnus. Pirmoji mintis buvo bet kokia kaina patekti į arenos vidų ir susirasti savo šeimą. Negalėdamas jų rasti, vėl išėjau į lauk. Kartu su ugniagesiais ir policininkais ieškojau savo žmonos ir dukros“.

A. Holey‘is BBC sakė, kad netrukus rado tiek žmoną, tiek dukrą, laimei, jos nenukentėjo.

Gary‘s Walkeris iš Lydso BBC „Radio 5 Live“ sakė nukentėjęs nuo sprogimo skeveldrų, kuriuos sužeidė jo pėdą. Brito žmona buvo sužeista į pilvą. Abu prie arenos atvyko pasiimti koncerte buvusių dukrų.

„Tai tikrai buvo sprogimas, galingas sprogimas. Jis nugriaudėjo netoliese bilietų pardavimo vietos, šalia įėjimo į areną. Išklausėme paskutinę dainą, kai staiga tarsi sužaibavo, pasigirdo siaubingas griausmas, ėmė rūkti dūmai“, – pasakoja G. Walkeris.

Vaizdo įrašas iš koncerto salės po sprogimo:

22 metų Majidas Khanas į koncertą atėjo su seserimi. Vyras teigia, kad sprogimas nugriaudėjo jiems neišeinant iš koncerto vietos.

„Mes su seseria „Manchester Arena“ klausėmės Arianos Grande koncerto. Jam pasibaigus, jau ėjome lauk, buvome puikios nuotaikos, kai staiga nugriaudėjo sprogimas, kilo didžiulė panika. Visi bandė kuo greičiau ištrūkti į lauką“, – teigia M. Khanas.

„Nugriaudėjo sprogimas. Visi, buvę toje arenos pusėje, kur kažkas sprogo, pasileido į priešingą pusę. Visi bėgo prie „Trinity Way“ išėjimo, kuris, pasirodo, buvo uždarytas. Minia suskubo prie bet kurio pirmo pasitaikiusio išėjimo. Kilo didžiulė panika, žmonės vieni kitus šaukė vardus, ieškojo artimųjų. Nemažai žmonių sprogimo akimirką buvo tualete, tad kilo papildomų nesklandumų ieškant vieniems kitų“, – košmarą prisimena M. Khanas.

Koncerte buvusi aktorė Isabel Hodgins „Sky News“ sakė: „Visi panikavo, laiptinės buvo užsikimšusios. Koridoriuje taip pat buvo sausakimša, smirdėjo degėsiais, buvo dūmų. Mane šis įvykis siaubingai sukrėtė. Esu dėkinga likimui, kad man nieko nenutiko“, – sako moteris.

Anne-Marie buvo koncerte su savo 13 metų dukra. Ji sakė BBC: „mes tiesiog pajautėme pastato drebėjimą ir... atrodė, kad aplink tave ir stadione yra dūmai“.

„Žmonės krito ant žemės, nes galvojo, kad kažkur netoliese gali būti užpuolikas su ginklu“.

„Deja, apsauga buvo pasimetusi lygiai tiek pat, kaip ir visi kiti, todėl kiekvienas buvo už save“.